نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

زایش معکوس، نتیجه دخالت انسان در محیط زیست

پژوهش های جدید انجام شده در حوزه محیط زیست نشان می دهد که  انسان ها با حفظ بعضی گونه ها ، کمک کردن به رشد آن ها و در نهایت ایجاد شرایط ایده آل برا ی برخی از گونه های گیاهی یا جانوری،  باعث کاهش گونه های دیگر و حتی انقراض آن ها می شوند .

پدیده زایش معکوس با سرعت فزاینده ای باعث تغییرات در اکوسیستم می شود و ما انسان ها مجبور خواهیم بود متناسب با این تغییرات در جهت حفظ طبیعت بهترین عکس العمل ها را انتخاب کرده و به تلاش برای نجات طبیعت اطراف خود بپردازیم .

مححققان در دانشگاه بریتیش کلمبیا این مطلب را در پی از دست رفتن دو گونه ماهی پشت تیره در دریاچه انوس ونکور در کانادا اعلام کردند . در اواسط دهه 90 میلادی بود که پژوهشگران گونه ای خاص از خرچنگ را برای تولید مثل و رشد بهتر و در عین حال جلوگیری از انقراض این گونه وارد این دریاچه کردند که در نهایت تنها سه سال زمان کافی بود که در نتیجه این دخالت انسانی ، دو گونه از ماهیهای بومی ساکن این دریاچه به مرز نابودی رسیدند .

بر اساس قوانین بدیهی موجود در طبیعت ، استفاده از منابع مشترک در بین گونه های مختلف در نهایت به سود یکی و به انقراض دیگری خواهد انجامید . این پدیده را دانشمندان زایش معکوس نامیده اند .

شیت رادمن دانشجوی مقطع دکترای جانورشناسی در دانشگاه بریتیش کلمبیا ، طی یک مصاحبه مطبوعاتی در این خصوص اعلام کرد : زمانی که دو  گونه مشابه در یک محیط مشترک زیستی از بین بروند پیامدهای بدی برای آن اکوسیستم در بازه زمانی طولانی مدت ایجاد خواهد شد .

او در ادامه گفت در این دریاچه ماهی هایی نزدیک به ساحل زندگی میکردند که با صید و از بین رفتن آن ها که بیشتر حشرات سطح آب و زئو پلانکتونها به عنوان غذا استفاده می کردند ، جمعیت حشرات وآبزیان کوچک در نواحی ساحلی دریاچه فزونی پیدا کرده است .

محققان در این خصوص اظهار داشتند که اکو سیستم کشور کانادا بسیار مستعد برای ابتلا به معکوس زایی است .

رادمن در این مورد اضافه کرد که :تنوع زیستی کانادا به ویژه در دریاچه ها و رودخانه ها تحت تاثیر همین پدیده هستند و غالبا شاهد نسلی جدید با محدوده سنی حدود 12 هزار سال در این مناطق هستیم .

در پایان این مطالعات، پژوهشگران اعلام کردند که پدیده زایش معکوس با سرعت فزاینده ای باعث تغییرات در اکوسیستم می شود و ما انسان ها مجبور خواهیم بود متناسب با این تغییرات در جهت حفظ طبیعت بهترین عکس العمل ها را انتخاب کرده و به تلاش برای نجات طبیعت اطراف خود بپردازیم .

شرح کامل این پژوهش ها و نتایج به دست آمده از آن در آخرین شماره مجله علمی Current Biology منتشر شده و در اختیار پژوهشگران قرار دارد.

ترجمه: فاطمه کردی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل