دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: یکی از برنامههای اصلی ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی در سال 95 برنامهریزی روی طرحهای کلان ملی در حوزه دریا و دریانوردی است که با بودجه ستاد طرحهای کلان ملی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بررسی خواهد شد.
دکتر سیف اظهار کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی، با توجه به نقش بیبدیل توسعه علم و فناوری در تحقق اهداف اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور بر لزوم افزایش فعالیتهای علمی و فناورانه کشور و به دنبال آن بر افزایش تخصیص منابع مالی در حوزه دریا تأکید دارد و از سویی با تمرکز بر روی طرحهای کلان ملی در سال 95 راهی نو باز میکند.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی گفت: حوزه دریا حوزه بسیار گستردهای است و با توجه به هزینههای بالایی که دارد، ستاد مکاتباتی در خصوص شناسایی طرحهای کلان دریایی که متولی خاصی ندارند، صورت داده است و معتقدیم این طرحهای کلان ملی میتوانند پیشران توسعه اقتصادی کشور باشند.
سیف با اشاره به طرحهای کلان ملی که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مرکز طرحهای کلان ملی بررسی میشود، تصریح کرد: ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی در طرحهای کلان ملی اقیانوسپیمای خلیج فارس، زیردریایی توریستی، سامانه سیستم رانش هیبریدی و قایق پرنده با قابلیت شناور و پرواز و همچنین پرورش ماهی در قفس ورود پیدا کرده است تا با حمایت از این طرحها راه را برای توسعه کشور هموار کند.
وی اظهار کرد: طراحی، برنامهریزی و ساماندهی طرحهای کلان ملی به عنوان یکی از محورهای اساسی فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که در بخشهای مختلف، زمینهساز تحرک درازمدت و پیشرفت و توسعه پایدار علم و فناوری در کشور خواهد بود و با هدف رفع نیازهای داخل کشور و حضور در رقابتهای جهانی و ایجاد همافزایی علم و ثروت از طریق کسب مهارتهای انسانی، سازماندهی و تقسیم کار ملی و طراحی و تدوین از طریق اجرای طرحهای ملی و هم افزایی سرمایههای انسانی، مالی و سایر امکانات کشور در عرصههای مختلف انجام میشود.
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی گفت: اجرای طرحهای کلان ملی این امکان را به کشور، سازمانهای درگیر در امور علم، فناوری و نوآوری بخشهای اقتصادی میدهد که در راستای نقشه جامع علمی کشور و همچنین سند چشمانداز 1404 با تعریف و تبیین موضوعات کلیدی و راهبردی به کسب مهارتهای انسانی، تولید علم، اشاعه و گسترش دانش و چگونگی تجاریسازی و تحقق فرایند نوآوری در بخشهای ساخت، تولید و خدمات به عنوان همگرایی بین بخش علمی و صنعتی و بهره گیری از دانش ملی برای تبدیل آن به ثروت را فراهم آورد.
سیف با اشاره به ایجاد همگرایی و تزریق منابع مالی از سوی طرحهای کلان ملی عنوان کرد: بر اساس نظر سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، طرح علمی کلان، طرحی است که از نظر اهمیت، حیطه کار و پیچیدگی در حدی است که یک تلاش مشارکتی و هماهنگ بین عناصر و بازیگران مختلف را نیاز دارد و همچنین نیازمند منابع مالی، تجهیزات، تسهیلات، نیروی انسانی و پشتیبانی ویژهای جهت انجام خواهد بود.
وی افزود: انتخاب طرحهای کلان پژوهش و فناوری و ایجاد همگرایی بین فعالیتهای علمی و فناورانه کشور با تزریق منابع مالی بصورت هدفمند، یکی از رهیافتهایی است که توسط بسیاری از کشورها مورد بهرهبرداری قرار گرفته است.
به گفته دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی معاونت علمی، حوزه دریا حوزه بسیار گستردهای است و با هزینههای بالایی که دارد، ستاد مکاتباتی در خصوص شناسایی طرحهای کلان دریایی که متولی خاصی ندارند، صورت داده است و معتقدیم این طرحهای کلان ملی میتوانند پیشران توسعه اقتصادی کشور باشند.
وی با اشاره به طرح کلان زیردریایی توریستی گفت: با توجه به اینکه زیردریاییهای توریستی، از طرحهای کلان ملی کمک شایانی به حوزه گردشگری دریایی دارد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به همراه ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی به حمایت از آن پرداختهاند.
سیف گفت: اجرای طرحهای کلان از یک سو با مشارکت دادن محققان و پژوهشگران و از سوی دیگر بهرهگیری از توانمندیهای دستگاههای اجرایی و ایجاد شرکتهای دانش بنیان میتوانند در کاهش شکاف علمی و فناوری کشور نقش حیاتی ایفاء کنند.
No tags for this post.