علیرضا صالح روز سه شنبه درکارگاه آمایش،محیط زیست و توازن منطقه ای درهمایش تبیین برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و اولین برنامه اقتصاد مقاومتی (1399-1395) در سالن اجلاس سران افزود: با توجه به افق برنامه ششم متناسب با آن اقدامات مورد نیاز برای تحقق این امر از جمله تغییر در شیوه آبیاری دیده شده است.
وی بیان کرد: دربحث اصلاح ساختار، تصمیم گیری منابع آب در احکام دائمی این برنامه مطرح شده و امیدواریم با توجه به نگاه استانی و منطقه ای که در مجلس وجود دارد از نظر مثبت مجلس بگذرد.
وی یادآورشد: دو کارکرد در برنامه ششم توسعه در حوزه محیط زیست دیده شده یکی اینکه جلوی اوضاع را بگیریم که بدتر نشود و دیگر اینکه درپایان برنامه ششم بتوانیم کارنامه ای درخشان از فعالیت های انجام شده در حوزه محیط زیست ارائه دهیم.
صالح با اشاره به اینکه اقتصاد ما تا اقتصاد یک تریلیون دلاردنیا فاصله زیادی دارد افزود: نحوه مدیریت ما نشان می دهد که درخصوص منابع درست عمل نکرده ایم و نشان می دهد که مدیریت درستی در استفاده از منابع نداشته ایم.
وی با اشاره به اینکه باید این سوال را مطرح کنیم که در برنامه ششم چه تغییر نگاه هایی داریم، عملکرد گذشته ما در پایداری منابع آب و خاک چگونه بوده است افزود: بسیار طبیعی است که وقتی ما در یک سفر استانی با استفاده از استقبال مردم و برای ایجاد شور در مردم استان یک ساختار اداری را به هم می زنیم و سازمان منطقه ای را به ادارات استانی تبدیل می کنیم نتیجه این تغییر ساختار خشک شدن زاینده رود را در بر دارد.
وی یادآورشد: مطالعاتی که درسال 54 در حوزه زاینده رود شده است حداکثر توان بارگذاری این حوزه را حدود سه و نیم میلیون نفر متناسب با بارگذاری جمعیت برآورد کرده اند اما امروز حدود پنج و نیم میلیون نفر بارگذاری شده و عمل می شود.
وی گفت: نحوه مدیریت، ما را به این سمت برده به طوری که در حوزه خاک و هوا نیز این نحوه عدم درست مدیریت نیز دیده شده است.
وی گفت: اتفاقی که بر سر منابع طبیعی ما افتاده کمبود قانون نیست، ما در کشور قانون اساسی، اصل 48 و سایر قوانین را داریم اما مدیریت و رفتار ما در حوزه هایی که عملیات انجام می دهد خیلی هماهنگ انجام نشده است.
به گزارش ایرنا،این کارگاه با حضور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و برخی از مسوولان مربوط به برنامه ریزی برنامه ششم توسعه و اساتید دانشگاه برگزار شد.