ابوالحسن فیروزآبادی روز سه شنبه در آئین رونمایی از پروژه ملی سامانه نمایش درخواستی 'سند'، افزود: این پروژه (VOD ) نباید به گونه ای راهبری شود که عرصه را برای فعالیت بازیگران داخلی و قدیمی تنگ کند.
وی گفت: سینما به سوی تعاملی شدن رفته است و دوش به دوش VOD و IPTV ، آپارات داخلی و یوتیوب را داریم.
فیروزآبادی تصریح کرد: اگر در این زمینه دیر حرکت کنیم، نتفیلیکس و یوتیوب پشت دروازه های کشور قرار می گیرند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی، با اشاره به اینکه فشار تکنولوژی در حوزه فرهنگ را تمام مردم حس می کنند، نمی توان کارها را به ویژه در حوزه فناوری اطلاعات و تکنولوژی های نوین به تعویق انداخت گفت: تاخیر در صنعت فولاد و خودرو شاید مشکلی ایجاد نکند اما در حوزه فرهنگی نمی توان این کار را انجام داد.
وی تاکید کرد: اگر پیشنهادی در این عرصه نباشد، فشار کمرشکنی را به مردم تحمیل کرده ایم که معلوم نیست ما را به کجا خواهد برد.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با اشاره به حضور شرکت نتفیلیکس در بیش از 135 کشور جهان که به صورت همزمان آثار سینمایی را عرضه می کند گفت: ضریب نفوذ تلویزیون نیز همزمان به صورت 100 درصدی افزایش پیدا کرده و گسترش یافته است.
فیروزآبادی افزود: یکی از شاخص های توسعه یافتگی رشد اقتصاد فرهنگی است و نقش این اقتصاد امروز در دنیا بسیار پررنگ و پایه اصلی توسعه است.
به گفته وی، به همین دلیل ابزارهای اقتصاد فرهنگی همچون تلویزیون کاملا به سمت تعاملی شدن حرکت کرده اند.
وی همچنین بر اصل جهانی شدن و توجه به این موضوع تکیه کرد و افزود: اگر ما در این روند حرکت و رشد نکنیم قطعا بیگانگان همچون یوتیوپ و نتفلیکیس بازار داخلی ما را از آن خود می کنند.
فیروزآبادی، همچنین بر اصل اقتصاد مقاومتی براساس اقتصاد فرهنگی تاکید کرد و گفت: امروز هرچند سامانه سند (VOD) رونمایی می شود اما واقعیت این است که ما در این سامانه دچار عقب ماندگی هستیم.
به گفته وی، هنوز زیرساخت های ارتباطی کشور مناسب نیست و اگر می خواهیم چنین سامانه هایی با قدرت فعالیت کنند باید بستری فراهم شود که مثلا 60 هزار نفر به صورت همزمان بتوانند یک اثر را نگاه کنند.
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریخ کرد: دائم حرف تکنولوژی هایی همچون VOD را بیان کردن، مشکل فضای مجازی و تکنولوژی را حل نمی کند بلکه باید تمامی دستگاه ها به کمک بیایند و تمامی زیرساخت ها اعم از حوزه های مقرراتی، فناوری رشد کند و شفاف سازی شود.
فیروزآبادی اظهار داشت: باید حق و حقوق تولید کنندگان و ارائه کنندگان خدمات به صورت شفاف مشخص شود و همچنین نباید فعالان این حوزه برای گرفتن مجوز و فعالیت های خود به نهاد ها و ارگان های مختلف و بسیار مراجعه کنند.
وی ادامه داد: باید زمینه ای فراهم و مقررات به گونه ای باشد که کار آسان گرفته شود زیرا اگر مقررات بسیار سخت باشد خارجی ها بازارهای ما را برای خود قبضه خواهند کرد.
فیروزآبادی تاکید کرد که باید در راه اندازی یک چنین سامانه هایی به اندازه واقعی آن ها توجه کرد و مواردی همچون پخش قانونی و کپی رایت کاملا لحاظ شود.