مطالعه محققان آمریکای نشان می دهد زنانی که در سنین بالا باردار می شوند نسبت به زنان جوان تر، مشکلات سلامتی بیشتری را در طول بارداری تجربه می کنند.
«عدنان قریشی» سرپرست تیم تحقیق از موسسه سکته زینت قریشی واقع در ایالت مینه سوتا، در این باره می گوید: «ما با انجام این مطالعه دریافتیم پیامدهای بارداری در سنین بالا تا سال های آینده هم ادامه خواهد داشت.»
وی در ادامه عنوان می کند که این موضوع از آن جهت حائز اهمیت است که در حال حاضر بیشتر زنان، بچه دارشدن بعد از سن ۴۰ سالگی را انتخاب می کنند.
محققان در این مطالعه داده های مربوط به ۷۲ هزار و ,۲۲۱ زن در رده سنی ۵۰ تا ۷۹ سال را مورد بررسی قرار دادند. از بین این تعداد، ۳ هزار و ۳۰۶ نفر بارداری در سنین بالا را گزارش کرده بودند.
محققان نرخ بروز سکته، حمله قلبی و مرگ ناشی از بیماری های قلبی – عروقی را در طول مدت ۱۲ سال بعد بررسی کرده و آن را با وضعیت زنانی که در جوانی باردار شده بودند مقایسه کردند.
محققان دریافتند در مقایسه با بارداری در سنین جوانی، بارداری در سن ۴۰ سالگی و بالاتر با افزایش ریسک گرفتگی عروق از ۲.۴ درصد تا ۳.۸ درصد؛ سکته ناشی از خونریزی مغزی از ۰.۵ درصد تا ۱ درصد؛ حمله قلبی از ۲.۵ درصد تا ۳ درصد؛ و مرگ ناشی از انواع بیماری های قلبی-عروقی از ۲.۳ درصد تا ۳.۹ درصد همراه بود.
به گزارش مهر،محققان به هنگام بررسی عوامل پرخطر متداول در بیماری های قلبی-عروقی نظیر فشار خون بالا، دیابت و کلسترول بالا، دریافتند این عوامل علت اصلی افزایش این ریسک در زنان باردار در سن بالا به شمار می آیند.
No tags for this post.