نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ابتلا به اختلالات روحی در 10تا 15درصد بارداری ها رخ می دهد

دکتر بیتک طرازی بیشترین تأثیر مضر اختلالات روحی به ویژه استرس ها را در سه ماهه ای اول بارداری دانست و اضافه کرد: استرس در چگونگی لانه گزینی، شرایط رحم و افزایش احتمال سقط نقش دارد.

وی با اشاره به اینکه 15 درصد از سقط ها علت روحی و روانی دارند افزود: بیماری­هایی مثل اختلالات تیروئید و کم­خونی هم می­توانند علائم افسردگی و استرس در بارداری ایجاد کنند که باید توسط متخصص تشخیص داده شود و درمان مناسب صورت گیرد.

دکتر طرازی به نقش تغذیه در کاهش علائم مشکلات روحی در بارداری تأکید کرد و گفت: این مادران به دلیل داشتن استرس و افسردگی ممکن است از تغذیه ی مناسب خود غافل شوند که این موضوع باعث عدم وزن­گیری مناسب جنین می­شود و شانس زایمان زودرس ، وزن کم زمان تولد و اختلالات رشد جنین را افزایش می­دهد.

این عضو تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا با اشاره به اینکه افسردگی در طول بارداری با افسردگی بعد از زایمان مرتبط است، خاطر نشان کرد : اگر افسردگی تا هفته ی 32 بارداری اوج بگیرد، باعث ایجاد افسردگی بعد از زایمان می شود.

دکتر بیتک طرازی تصریح کرد: اگر فردی بیماری روانی ، افسردگی و اضطراب دارد، در ابتدا باید با مراجعه به روانپزشک و انجام مشاوره، بیماری خود را کنترل کند و سپس اقدام به بارداری نماید.

وی همچنین افزود: در صورت نیاز به قطع دارو برای بارداری، باید به خاطر داشت که قطع داروهای روانپزشکی به تدریج صورت گیرد.

دکتر طرازی به نقش حمایت خانواده و اطرافیان از زنان باردار اشاره کرد و گفت: انتظار بیش از حد از مادر و دادن اطلاعات غلط به او می تواند استرس او را در زمان بارداری افزایش دهد. وی افزود: برخی از تغییرات روحی زنان در زمان بارداری طبیعی است و نباید نگران­کننده باشد.

به گفته دکتر طرازی انجام مشاوره های روانپزشکی از مواردی ست که باید در مراکز درمان های ناباروری در کنار درمان ها ، مورد توجه قرار گیرد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل