با چسب نانومیـله‌ای «همه چـیز به همه چـیز» می‌چسبد

شرکت نوپایی اخیرا به ثبت رسیده که به دنبال ساخت چسب ویژه‌ای برای چسباندن همه چیز به هم است. «دقیقا» همه چیزی از پردازشگر کامپیوتر گرفته تا فیلامان لامپ‌های حبابی.
برای اتصال در این چسب از یک فلز استفاده شده است که در دمای اتاق فقط با اندکی فشار می‌تواند فرآیند چسباندن را انجام دهد. نتایج این پروژه در نشریه Advanced Mate¬rials & Processes منتشر شده است. در این مقاله محققان نشان دادند که چطور می‌توان یک لحیم بدون نیاز به گرما ساخت.
filereader.php?p1=main_c81e728d9d4c2f636
فلز و چسب دو واژه آشنا هستند اما ترکیب آنها با استفاده از نانومیله‌های فلزی امکان‌پذیر شده است. این گروه تحقیقاتی روی نانومیله‌ها را با استفاده از ایندیم و گالیم پوشش دادند به طوری که در یک سوی نانومیله ایندیم و در سوی دیگر گالیم پوشش داده شده است. این نانومیله‌ها روی سطح به گونه‌ای قرار داده می‌شوند که همانند دندانه‌های شانه، روبروی هم چیده شده باشند. زمانی که دو بخش ایندیم و گالیم به هم برخورد کنند تشکیل مایع می‌دهند. هسته فلزی میله نیز منجر به سفت شدن این مایع می‌شود.
نتیجه استفاده از این چسب، یک اتصال رسانا است که دارای هدایت الکتریکی و گرمایی است. این پروژه در حال طی مراحل ثبت پتنت است.
چسب‌های پلیمری در دما و فشار بالا نمی‌توانند کار کنند اما این چسب فلزی این امکان را دارد. چسب‌های استاندارد معمولا رسانای گرمایی و حرارتی خوبی نیستند اما این چسب فلزی رسانا است. علاوه براین، چسب‌های رسانا در مقابل نشت هوا مقاوم نیستند اما این چسب فلزی مقاوم است.
لحیم کاری نیز کاری مشابه این چسب انجام می‌دهد اما نیاز به دمای بالایی دارد و روی زیرلایه اثرگذار است در حالی که این چسب به سادگی در دمای محیط کار کرده و خطری برای مصرف کننده ندارد.
به گزارش ستاد توسعه فناوری نانو،این چسب دارای کاربردهای متعددی بوده به طوری که در صنعت الکترونیک می‌تواند جایگزین گریس‌ها و لحیم‌کاری شود. همچنین در پیل‌های خورشیدی و کامپیوترها می‌توان از این چسب استفاده کرد.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا