چند راهکار ساده برای رانندگی در ایام نوروز

تنها دانستن یک سری اطلاعات اساسی و بررسی نقص فنی ماشین پیش از مسافرت به شما كمك مى كند تا سفری بى خطر و خوب به همراه خانواده داشته باشید.

*در وهله اول افرادی که قصد سفر دارند باید به یکی از مراکز معاینه فنی مراجعه کنند تا از وضعیت نسبی خودرویشان آگاه شوند. البته این آگاهی لزوما داشتن گواهی و کارت و برچسب فنی نیست بلکه باید هر راننده ای قبل از رفتن به جاده نسبت به سالم بودن قطعات و سیستم خودروی خود مطمئن باشد و قبل از آغاز سفر بازدیدهایی از خودرو خود به عمل آورد مثلا پیش از حرکت و روشن کردن موتور، ابتدا فشار باد لاستیک ها را کنترل و دقت کند که لاستیک ها ترک، خرابی یا ساییدگی نداشته باشند(این چک کردن در مورد تایر زاپاس نیز صدق می کند)؛ انجام معاینه فنی و بررسی و آزمایش وضعیت شیشه جلو وعقب، روشنایی چراغ های جلو و عقب، برف پاک کن، شیشه شوراتومبیل و لغزش جانبی محورها، تست سیستم تعلیق و ترمزها(به منظور برقراری توازن بین نیروهای دو چرخ در جاده) می تواند خطرتصادف را به حداقل رساند.

*قبل از سفر از نشتی نداشتن روغن موتور اطمینان حاصل کنید؛ نشتی روغن علاوه بر نشان نقص فنی خودرو، محيط زيست را نيز آلوده می كند.

*هر عاج لاستیکی مناسب هر فصلی نیست. اگر قصد سفر به مناطق باران خیز را دارید، اقدام به تعویض لاستیک تان کنید؛ بررسی عاج لاستیک یا تعویض و جایگزینی لاستیک نو علاوه بر ایجاد پایداری خودرو، مانع سر خوردن و انحراف خودرو به سمت راست و چپ جاده شده و باعث ترمزگیری بهتر ماشین می شود. از سوی دیگرعمق شیار لاستیک ها مخصوصا در برف و باران شدید ضامن حفظ جان شما است؛عمق این شیار باید حداقل 3 میلی متر باشد.

* میزان باد لاستیک ها را بررسی کنید زیرا چرخی که بادش تنظیم باشد بهترین و مناسب ترین چسبندگی را با سطح جاده خواهد داشت و دوام آن نیز بیشتر خواهد بود؛ هر چرخ به ازای 10 درصد باد ناکافی 10 درصد از عمر مفیدش را از دست می‌دهد.

* از بالانس بودن لاستیک های ماشین تان اطمینان حاصل کنید؛ بالانس نبودن لاستیک ها علاوه بر آسیب رساندن به جلو بندی خودروها، باعث ازدیاد فرسایش لاستیک ها و افزایش تکانه های فرمان و اتاق خودرو می شود؛ بالانس بودن لاستیک ها خصوصا باید در هنگام تعویض لاستیک ها بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

* جعبه کمک های اولیه، کپسول آتش نشانی و تجهیزات ایمنی ترافیک( چراغ قوه و مثلث احتیاط) را همیشه به همراه خود داشته باشید.

* در یک سطح لغزنده هنگامی که سرعت دارید از تغییر ناگهانی به دنده سنگین خودداری کنید.

*هنگام رانندگی در مسیر های شیب دار، از دنده های سنگین استفاده کنید.

* از حمل بارهای خطرناک مانند کپسول گاز، بنزین، نفت، مواد شیمیایی قابل احتراق و… خودداری کنید.

* به همراه خود نقشه و قطب نما داشته باشید تا در موارد ضروری کمک حال شما باشد.

*اگر به هر علت در جاده به ویژه در بزرگراه‌‌ها ناچار به توقف هستید باقراردادن علائم ایمنی (مثلث شب رنگ) رانندگان دیگر را از حضور خود مطلع کنید.

*در صورتی که می‌خواهید از سرعت خود بکاهید به آرامی از ترمزها استفاده کنید تا چراغ‌های ترمز روشن و رانندگان پشت سر، از کم شدن سرعت شما آگاه شوند.

*برای حفظ ایمنی و پیشگیری از بروز حوادث رانندگی همواره با سرعت‌مطمئنه رانندگی کنید، سرعت غیر مجاز یکی از عوامل اصلی ایجاد حوادث رانندگی و بروز تلفات جبران ناپذیر ناشی از آن است.

*برای توانایی در مهار و کنترل موقعیت‌های خطرناک خودرو، همواره فاصله ‌ایمن را با خودرو مقابل رعایت کنید.

*پس از هر دو ساعت رانندگی، از خودرو پیاده شوید و با انجام حرکات نرمشی از بی‌حس شدن اعضای بدن جلوگیری کنید.

*هنگام رانندگی حتما کمربند ایمنی را ببندید زیرا نقش مهم آن در کاهش ضایعات نخاعی و آسیب‌های ناشی از حوادث رانندگی، به اثبات رسیده است.

*هنگامی که قصد رانندگی دارید از مصرف داروهای آرام‌بخش و خواب‌آور خودداری کنید.

*در هوای مه‌آلود به چراغ‌های عقب خودرو جلویی اعتماد کامل نداشته باشید. چراغ‌های مه‌شکن خودرو را روشن و سرعت خود را کم کنید.

*اگر خودرو شما در برف، قادر به حرکت نیست، گاز ندهید زیرا باعث عمیق‌تر شدن محل فرورفتگی چرخ‌‌ها می‌شود.

*در هوای برفی و بارانی از ترمز کردن‌‌های بی‌موقع و انحراف ناگهانی خودرو، خودداری کنید.

*اگر بوی داغ‌شدن لنت ترمزها به مشام تان رسید، در جای امنی توقف‌ کنید تا به آرامی خنک شوند.

*در مسیر حرکت به تابلوهای هشدار دهنده و خطوط وسط و کنار جاده توجه کنید.

*به جز در مواقع ضروری، هنگام رانندگی از نور بالا استفاده نکنید، نور بالای خودروی شما به شدت قدرت دید راننده مقابل را کاهش می دهد و سبب تغییر مسیر، انحراف خودرو و برخورد ناگهانی می‌شود.

*اگر خودرو شما لیز‌خورد، بدون ترمز‌گرفتن، پدال گاز را رها کنید و با خونسردی فرمان را در جهت حرکت خودرو بچرخانید تا خودرو به طور مستقیم در مسیر صحیح قرار‌گیرد. تا زمانی که خودرو به حالت مستقیم در‌نیامده از دنده‌سنگین‌تر استفاده نکنید.

*چنانچه در سطح جاده بنزین، روغن، گازوئیل و مواد لغزنده ریخته شده با ریختن مقداری خاک یا شن روی جاده، موقعیت تصادف را ایمن کنید.

*اگر موتور اتومبیل شما آتش گرفت و شما خیلی زود متوجه شدید، موتور را خاموش کنید و با احتیاط کاپوت را به اندازه قراردادن سرشلنگ اطفا حریق باز کرده و با کمک کپسول اطفا حریق آتش را خاموش کنید.

 

گزارش : فرزانه صدقی

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا