ماهواره ای که ژاپن در مدار زمین قرار داده از نسل جدید ماهواره های اکتشافی اشعه ایکس معرفی شده است.
این ماهواره های پیشرفته با فن آوری هایی که در آنها بکار رفته است می توانند فضا را به طور دقیق مورد اکتشاف قرار داده و همزمان ساختار کره زمین را بررسی و در باره فیزیک آسمان و شرایط فضایی اطلاعات نجومی مهمی در اختیار دانشمندان بگذارند.
آژانس هوا و فضای آمریکا و شرکت صنایع میتسوبیشی ژاپن، مشترکا ماهواره «آسترو ـ آچ» را ساعت 17 و 40 دقیقه روز گذشته به وقت محلی از مرکز فضایی «تائه گاشیما» در استان «کاگوشیما» در جنوب غرب ژاپن روانه فضا کردند. این ماهواره توسط راکت پشتیبان H-IIA حمل شد.
تنها 14 دقیقه پس از پرتاب، ماهواره اشعه ایکس ژاپنی از راکت ماهواره بر خود جدا شد و ماموریت سه ساله فضایی خود را آغاز کرد.
قرار است این ماهواره در ارتفاع 580 کیلومتری کره زمین حرکت کند و اشعه ایکس را که از سیاه چاله های فضایی منتشر می شوند و همچنین کهکشان های راه شیری را بررسی نماید.
پرتاب این ماهواره که به لحاظ علمی کاری ارزشمند و قابل توجه توصیف شده در رسانه های منطقه بویژه خبرگزاری شین هوای چین و تمامی رسانه های ژاپنی از جمله تلویزیون ان.اچ.کی و خبرگزاری کیودو بازتاب داشت.
رسانه های منطقه شرق آسیا این پرتاب را موفقیت آمیز توصیف کردند و آن را پیشرفتی در راستای توسعه علم نجوم و علوم فضایی دانسته اند.
قرار بود ژاپنی ها این ماهواره را یک هفته قبل در مدار زمین قرار دهند اما این ماموریت به دلیل شرایط نامناسب آب و هوایی چند روز به تعویق افتاد.
ماموریت های پرتابی ماهواره های اشعه ایکس نظارتی و اکتشافی ژاپن از سال 1979 میلادی آغاز شد و توکیو قصد دارد بتدریج آنها را جایگزین ماهواره های قدیمی تر «سوزاکو» در فضا کند.
هدف از پرتاب این ماهواره ها دستیابی به یافته های تازه تری در باره منظومه شمسی، فیزیک و ساختار کره زمین و دانستن در باره اعماق فضا و همچنین دستیابی به اطلاعاتی در باره حفره های سیاه در مرکز منظومه شمسی است.
به گزارش ایرنا، ماهواره پرتابی ژاپن 14 متر طول و 2.7 تن وزن دارد و به چهار تلسکوپ و شش کاوشکر کوچکتر و همچنین سامانه های تصویربرداری با اشعه ایکس و گاما مجهز است.