نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

لنز هوشمندی ساخته شده که پیشرفت گلوکوم را کنترل می کند

عارضه آب سیاه (گلوکوم) به دلیل اختلال در جریان خون اعصاب بینایی بوجود می آید.

گلوکوم یا آب سیاه بیماری است که می تواند سبب آسیب عصب بینایی و در نتیجه کوری شود. این بیماری در آغاز هیچ علامتی ندارد ولی می تواند در طول چند سال سبب کاهش بینایی و نهایتاٌ کوری شود. درمان زودرس می تواند مانع پیشرفت بیماری و کاهش دید بیمار گردد.

آب سیاه معمولا با معاینات رایج چشم پزشکی تشخیص داده می شود. معمولا این معاینات قادر به بررسی شرایط لحظه ای چشم هستند؛ در صورتیکه در مورد بیماران مبتلا به آب سیاه، فشار چشم در شب افزایش می یابد که امکان بررسی آن وجود ندارد.

محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا در نیویورک برای حل این مشکل، موفق به ساخت یک لنز تماسی هوشمند شده اند که شامل چند حسگر است و فشار چشم را به طور ۲۴ ساعته نظارت می کند.

این لنز تماسی که Sensimed Triggerfish نام دارد، از سیلیکون ساخته شده و حسگرهای موجود در آن، هر گونه تغییر انحنا در سطح لنز را تشخیص می دهند. تغییر انحنای لنز یک شاخص مهم از فشار چشم است. زمانی که انحنای لنز تغییر می کند،

سیگنال های الکتریکی به یک آنتن بی سیم ارسال می شوند و سپس از طریق یک ضبط به پزشک بلوتوث می شوند و با استفاده از آن می توان پیشرفت بیماری را پیش بینی کرد.

با توجه به آمار بنیاد تحقیقات گلوکوم، بیش از سه میلیون آمریکایی به آب سیاه مبتلا هستند و حدود ۱۲۰ هزار نفر بر اثر این عارضه نابینا شده اند.

در سراسر جهان، آب سیاه دومین علت اصلی نابینایی است.

نتایج این تحقیقات در نشریه Ophthalmology منتشر شده است.

به گزارش پزشکان بدون مرز، گلوکوم در بعضی کشورها شایعترین علت کوری قابل پیشگیری می‌باشد. علت آن اختلال خروج مایع زلالیه چشم می‌باشد و باعث بزرگ شدن کاپ اپتیک می‌شود و عروق چشمی را به کنار می‌راند و در این صورت با فشار طبیعی بطورمتوسط تقریبا ۱۵ میلیمتر جیوه می‌باشد که هر گاه فشار به دو برابر این میزان برسد، آسیب چشم شروع می‌شود.

میزان آسیب به شدت و مدت افزایش فشار داخل چشم وابسته است. رشته های عصبی تخریب می‌شوند و قطع می‌شوند. زاویه طبیعی قرنیه و عنبیه به طور طبیعی ۴۵-۳۰ است و با بالارفتن سن این زاویه تنگ‌تر می‌شود و بر اساس این زاویه گلوکوم به زاویه باز و زاویه بسته تقسیم می‌شوند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل