برگزاری نخستین اجلاس ملی اقتصاد زیستی و زیست بازار ایران با حضور متخصصان و کارشناسان درحالی که دنیا یک نظام جدید اقتصادی به اسم اقتصاد زیستی را تعریف کرده است را باید اتفاقی بسیار اثرگذار در عرصه اقتصاد کشور دانست.
به گزارش ایسنا، این اجلاس که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، کارگروه اقتصاد زیستی ستاد توسعه زیستفناوری پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری و شرکت امین سرمایه پاسارگاد (شناسا) برگزار میشود، نشستهایی با موضوعات مختلف مانند «فرصتها و چشم اندازهای اقتصاد زیستی»، «نوآوری، کارآفرینی و بازار رقابتی در اقتصاد زیستی» و «سرمایهگذاری و تامین مالی در بنگاهها و کسب و کارهای زیستی» را شامل میشود.
دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سورنا ستاری معاون علمی رییس جمهور و دکتر شاپور محمدی معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی و دارایی از جمله سخنرانان مراسم افتتاحیه این اجلاس خواهند بود، ضمن اینکه در این اجلاس از اساتید برجسته و اعضای هیأت علمی دانشگاههای مهم کشور به عنوان اعضای پنل و سخنران استفاده خواهد شد.
سید مهدی علوی، عضو هیات علمی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری درخصوص اقتصاد زیستی اینطور میگوید: اتفاق جدیدی در نظام اقتصادی جهان افتاده است. از مخازن نفتی، ذخایر نفتی و زیرزمینی چشمپوشی میکنند و به سمت یک حرکت نو و به نفع زیستکره به نفع مردم و برای پاسخگویی به چالشهای بزرگ به این نظام ورود میکنند. این نظام حجم معاملات بسیار زیادی را دارد. دو هزارمیلیارد دلار گردش معاملاتی سالیانه محصولات زیستی در اتحادیه اروپا است. در بازار اروپا نزدیک به دو میلیون فرصت شغلی جدید ایجاد کرده و اثر بزرگی بر نوسازی صنایع دنیا میگذارد.
وی معتقد است: جزئی به اسم ایده با جزء دیگری به اسم سرمایه هوشمند ترکیب شده و زنجیرهای از اقتصاد را تکمیل کرده است که تحولات اساسی در دنیا ایجاد میکند. در ۱۵ سال آینده حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کالاهای مورد نظر بشر اعم از کالاهای ضروری مانند غذا و دارو از منابع غیرنفتی (منابع زیستی) تولید میشود؛ یعنی بازار جهان نوسازی خواهد شد. دانش به معنای عملی وارد عرصه اقتصاد خواهد شد و فرصتهای جدید شغلی برای متخصصان خواهد بود.
No tags for this post.