نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تفاهم همكاري معاونت پژوهش وزارت علوم و صندوق حمايت از صنايع الكترونيك امضا شد

 اين تفاهم‌نامه که در راستای تحقق اهداف مقرر در سند چشم‌انداز، سياست‌های کلی علم و فناوری و اقتصاد مقاومتی مبنی بر تقويت اقتصاد دانش‌بنيان و توسعه صنايع و خدمات مبتنی بر علوم و فناوری‌های جديد منعقد شده است، بين دكتر وحيد احمدي معاون پژوهش و فناوري وزير علوم و دكتر علی وحدت رئيس هيئت‌مديره و مديرعامل صحا در ٦ ماده به امضا رسيد.

همكاري با هدف تبديل ايده هاي فناورانه و كارآفرينانه به محصول يا خدمت و تجاري سازي دستاوردهاي پژوهشي و فناوري، حمايت و پشتيباني از رشد سريع بنگاه ها و شركت هاي نوپا و فناور فعال در حوزه الكترونيك و صنايع وابسته، ايجاد كارگروه مشترك همكاري براي سياستگذاري، برنامه ريزي، اجرايي سازي و نطارت بر مصوبات دو طرف،‌ تدوين چارچوب همكاري صحا با نهادهاي تحت پوشش وزارت علوم، تحقيقات و فناوري اعم از دانشگاه ها، صندوق هاي پژوهش و فناوري، پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد، پژوهشگاه ها و ساير مراكز مرتبط، همكاري در اولويت هاي حمايتي، فرصت هاي سرمايه گذاري، زمينه هاي مناسب صادراتي و جذب سرمايه گذاري خارجي در صنعت الكترونيك كشور و مرتبط با حوزه فعاليت معاونت، همكاري در زمينه شناسايي و ارائه مدل جدي حمايتي در حوزه هاي مختلف مرتبط با فعاليت معاونت و فراهم آورند سازوكار اجرايي آنها از جمله موضوعات همكاري طرفين است.

همچنين همكاري در زمينه توسعه و گسترش فعاليت هاي تحقيق و توسعه شركت ها و واحدهاي فناور و ارئه محصولات جديد مورد نياز بازار و حمايت از دستاردهاي فكري و ثبت پنت و نشان تجاري، برگزاري دوره هاي آموزشي تخصصي داخلي و بين المللي در راستاي توانمندسازي واحدهاي فناور و شركت هاي تحت پوشش پارك ها و مراكز رشد وهمكاري در زمينه ارائه خدمات مشاوره اي و صنعتي در زمينه هاي فني، كسب استانداردها، بازاريابي و تهيه طرح هاي توجيهي، پشتيباني از حضور واحدهاي فناور در بازارهاي خارجي از طريق شركت در رويدادها، نمايشگاه ها و همايش هاي معتبر خارج از كشور، تعامل و همكاري در زمينه گسترش ارتباطات بين المللي، انتقال فناوري، ايجاد سرمايه گذاري مشترك، همكاري در زمينه ارزيابي، ارزش گذاري، مديريت ريسك و مديريت پروژه طرح هاي فناورانه تخصصي در حوزه الكترونيك و صنايع وابسته از ديگر موضوعات اين تفاهم نامه به شمار مي رود.

دكتر وحيد احمدي در نشست امضاي تفاهم نامه با صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك(صحا) كه صبح امروز در محل وزارت علوم برگزار شد، با بيان اينكه تجاري سازي دستاوردهاي محققان و پ‍ژوهشگران كشور براي ارائه محصولات قابل عرضه و داراي ارزش افزوده از مهمترين برنامه هاي اقتصاد مقاومتي است، گفت:‌ اجراي بخش هاي مختلف اين تفاهم نامه از جمله خلاء هاي موجود در بخش تجاري سازي محصولات دانش بنيان به شمار مي رود كه تلاش خواهد شد با در كميته مشترك به آن جامعه عمل پوشانده شود.

وي با انتقاد از فضاي سرمايه گذاري كشور گفت: فضاي سرمايه گذاري اصلا حاضر به ريسك در طرح هاي دانش بنيان نيست و بانك هاي كشور چندان تمايلي به سرمايه گذاري ريسك پذير ندارند اين در حالي است كه طرح هاي بسيار خوبي در جشنواره ها، پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد كشور وجود دارند كه با سرمايه گذاري مناسب مي توانند زمينه رشد خوبي در فضاي اقتصاد كشور داشته باشند.

دكتر احمدي، سرمايه گذاري ريسك پذير(VC) و ليزينگ را از جمله فعاليت هاي بسيار خوب صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك(صحا) عنوان كرد و گفت: اجراي آيين نامه سرمايه گذاري ريسك پذير صحا مي تواند زمينه فرهنگ سازي اين نوع سرمايه گذاري در كشور باشد و شركت هاي دانش بنيان مستقر در پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد نيز ا‌ز آن بهره مند شوند.

وي با استقبال از ايجاد آزمايشگاه هاي تخصصي خصوصي با حمايت صندوق حمايت از صنايع الكترونيك گفت:‌ با راه اندازي اين آزمايشگاه ها كه هزينه هاي آن را بخش خصوصي تامين مي كند، هم نياز دانشگاه ها تامين مي شود و هم مشكل نبود اعتبار كافي در حوزه ستادي رفع مي شود.البته در اين زمينه سازمان استاندارد نيز اعلام آمادگي همكاري كرده تا اين آزمايشگاه ها به عنوان همكار استاندارد نيز فعاليت كنند.

به گفته معاون پژوهش و فناوري وزير علوم، از آنجايی که دانشگاه ها و مراکز علمی در تامين برخی تجهيزات آزمايشگاهی به روز و پيشرفته با مشکلاتی روبرو هستند اين رويکرد جديد می تواند در جهت تامين نياز دانشگاه ها گام بردارد و به شكل بهينه تري از امكانات موجود استفاده شود.

وي در پايان تاكيد كرد:‌ رويكرد مثبت و با انگيزه صندوق حمايت از صنايع الكترونيك و عزم و اراده در مجموعه معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم مي تواند زمينه همكاري مشتركي را فراهم بياورد كه اميدواريم هرچه زودتر پارك ها و مراكز رشد نيز از آن بهره مند شوند.

همچنين دكتر علي وحدت رئيس هيئت مديره و مديرعامل صحا با اشاره فعاليت حدود 20 ساله صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك(صحا) به عنوان يكي از زيرمجموعه هاي وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت:‌ در دوره جديد فعاليت صحا تلاش شده است كه تعامل و همكاري خوبي با اعضاي مجمع صندوق شامل وزارتخانه هاي صنعت، معدن و تجارت، ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم، تحقيقات و فناوری ، اقتصاد و دارايی، دفاع و پشتيبانی نيروهای مسلح، نيرو و سازمان مديريت و برنامه ريزی برقرار شود تا خدمات و تسهيلات صحا به شكل بهتري ارائه و با جامعه هدف تعامل بهتري برقرار شود.

وي افزود: ‌اين تفاهم نامه در راستاي تعامل با وزارت علوم به عنوان يكي از اعضاي مجمع صحا منعقد شده است و درصدديم كه تسهيلات صندوق را سمت حمايت از پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد به عنوان محل اصلي رشد و شكوفايي شركت هاي دانش بنيان ببريم.

دكتر علي وحدت تصريح كرد:‌ در همين راستا صحا در ماه هاي گذشته تلاش كرده است علاوه بر حمايت از شركت هاي توليدي و خدماتي فعال در صنعت به عنوان هدفگذاري اصلي صندوق، از شركت هاي فناور مستقر در پارك ها و مراكز رشد نيز پشتيباني شود به طوريكه تاكنون 20 طرح از پارك هاي علم وفناوري و مراكز رشد سراسر كشور مورد حمايت صحا قرار گرفته و قراردادشان منعقد شده و 100 طرح ديگر نيز در مرحله ارزيابي است كه تا پايان سال قرارداد آنها منعقد خواهد شد.

به گفته وي با راه اندازي كارگروه مشترك ذيل اين تفاهم نامه مي تواند روند حمايت صحا از طرح هاي پارك ها و مراكز رشد را تسريع كند.

وي تصريح كرد:‌ با هدف توسعه فعاليت هاي صحا، به دنبال حمايت از طرح هايي هستيم كه منجر به نفوذ فناوري در صنايع موجود شود در اين راستا همكاري مشتركي براي توليد لامپ هاي«ال.اي.دي» با تعامل بين سازمان بهره وری انرژی ايران(سابا) و بخش طرح هاي فني و اعتباري وزارت صنعت، معدن و تجارت ايجاد شده است تا بتوان با ارائه استانداردها، شركت هاي موجود را به سمت ايجاد برندهاي بزرگ و توليد لامپ هاي كم مصرف با كيفيت سوق دهيم.

وحدت افزود:‌ حمايت از شركت هاي توليد كننده ماشين آلات صنعتي حوزه نساجي و صنايع غذايي به شكل ليزينگ با هدف استفاده از ظرفيت هاي داخلي در تامين ماشين آلات مورد نياز از ماشين سازهاي داخلي و يا ارتقا ماشين آلات با سيستم هاي اتوماسيون  و رونق توليد ملي از ديگر برنامه هاي صندوق در حوزه نفوذ فناوري در صنعت به شمار مي رود.

وي با اشاره تعامل با صندوق هاي پژوهش و فناوري با هدف تقويت نهادهاي مالي و دانش بنيان خصوصي صندوق گفت: ‌در تلاشيم كه ضمانت هاي صندوق هاي پژوهش و فناوري با حمايت صحا براي شركت هاي دانش بنيان مورد استفاده قرار گيرد

مديرعامل صحا با اشاره تدوين و تصويب آيين نامه سرمايه گذاري ريسك پذير با حمايت معاونت پژوهش و فناوري وزارت علوم در مجمع عمومي صحا گفت:‌ اين آيين نامه به عنوان اولين آيين نامه سرمايه گذاري ريسك پذير دركشور محسوب مي شود كه دولت به شكل مستقيم وارد آن شده است و اميدواريم با حمايت هاي وزارت علوم هر چه سريعتر در دولت به تصويب برسد.

وی با بيان اينکه هدفگذاری صحا ورود مستقيم در اجرای سرمايه گذاری ريسک پذير نيست، تصريح کرد: رويکرد صحا در اجرای اين آيين نامه استفاده از ظرفيت و پتانسيل بخش خصوصی به خصوص صندوق های پژوهش و فناوری است.

دکتر وحدت خاطرنشان کرد: مدل اجرايی آيين نامه به اين شکل است که يک شرکت خصوصی يا صندوق خصوصی سبدی شامل حداقل ٣ طرح با رعايت مشخصات و استانداردهای از پيش تعيين شده جهت سرمايه گذاری ريسک پذير ارائه می کند، سپس صحا با اعطای تسهيلات ٥ ساله با نرخ سود ٦ درصد به ميزان سرمايه ای که شرکت يا صندوق سرمايه گذاری می کنند، از طرح ها حمايت خواهد کرد.

وي با بيان اينكه حمايت از برگزيدگان جشنواره هاي جوان خوارزمي و شيخ بهايي از ديگر برنامه هاي صحا در حوزه وزارت علوم به شمار مي رود، گفت: طرح هاي اين دو جشنواره در حال ارزيابي توسط كارشناسان صحاست كه اميدواريم با بهره مندي از تسهيلات صندوق بتوانند وارد بازار شده و ارزش افزوده ايجاد كنند. البته بزرگترين كمك به برگزيدگان جشنواره ها كمك به رشد آنهاست و اعطاي جايزه چندان براي آنها مثمرثمر نخواهد بود.

وي با بيان اينكه متاسفانه در حمايت از بخش هاي آموزش، پژوهش و راه اندازي آزمايشگاه هاي تخصصي مرجع با پارك هاي علم وفناوري و مراكز رشد چندان موفق نبوديم، گفت:‌ اين درحالي است كه در بخش آموزش و پژوهش چنانچه شركتي نياز به پژوهشي براي توسعه محصول جديد داشته باشد چنانچه به دانشگاها، پژوهشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري و مراكز رشد سفارش دهد، هزينه هاي آن را صحا به شكل تسهيلات ارزان قيمت تقبل مي كند. يا به اين شكل كه چنانچه دانشگاه ها و پارك هاي علم و فناوري بتوانند در فعاليت هاي تحقيقاتي نيازهاي شركت هاي صنعتي و توليدي رفع كنند، صحا به شكل تسهيلات هزينه اين فعاليت ها را به شركت ها تسهيلات ارائه مي كند.

خاطرنشان مي شود، در اين مراسم دكتر خسرو پيري مديركل دفتر سياستگذاري و برنامه ريزي امور فناوري وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و مديران و كارشناسان اين دفتر و صندوق حمايت از تحقيقات و توسعه صنايع الكترونيك حضور داشتند.

 

 

 

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل