آسمانخراشی برای برخورد با چالشهای شهری
در میان چالش هایی که جمعیت رو به افزایش شهری با آن روبروست، می توان به تغییر آب وهوا، بیگانگی اجتماعی، منابع محدود و شهری شدن اشاره کرد.
شرکت معماری «واین گارتنر» در هامبورگ آلمان طرح مفهومی آسمانخراش «Elastic Woodscraper II» را ارائه کرده است؛ 70 درصد این آسمانخراش از چوب ساخته خواهد شد که می تواند اثرات نامطلوب ساختمان سازی بر محیط زیست را کاهش دهد.
این آسمانخراش با انرژی خورشیدی و باد نیرودهی می شود و از مبلمان تاشو برای استفاده بهینه از فضای داخلی آپارتمان ها بهره می برد.
این سازه دارای هسته ای مرکزی شامل پنج آسانسور، راه پله و بالابرهایی برای لوله کشی و برق کشی است این هسته همچنین دارای سالن انتظار و پارکینگ زیرزمینی است.
این طرح مفهومی دارای 9 بخش مکعبی است که هر یک از این مکعب ها شامل پنج طبقه و 15 آپارتمان به مساحت 60 تا 95 متر با نمای بی نظیر هستند؛ بر روی هر مکعب، یک تراس بزرگ وجود دارد که دارای باغچه، زمین بازی، سونا، استخر و مکانی برای پخت غذا است.
این آسمانخراش دارای پوشش شیشه ای با ویژگی انتقال نور به داخل ساختمان است. استفاده از شیشه به منظور کاهش هزینه های گرمایشی، تهویه هوا، هزینه های برق و همچنین اجتناب از نیاز به صفحات نوری، سیستم مسدودکننده نور یا پرده صورت گرفته است.
این ساختمان دارای نیروگاه حرارتی و برقی، پمپ گرمایی و سیستم بازیابی گرما است، به گونه ای که ساکنان آن مطمئن باشند از انرژی به صورت بهینه استفاده می شود.(ایسنا)
No tags for this post.