سید محمدهاشم داخته در گفت و گو با ایرنا، افزود: این شرایط باعث شده است که در نیم قرن اخیر (از سال 1968 تاکنون) پرنده شناسان مطرح حوزه شرق اروپا و اوراسیا بازدیدهای بی شماری از این جزیره داشته باشند. وی اضافه کرد: مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نیز از آغاز فعالیت خود از سال 1379 تاکنون، توجه ویژه ای به سرشماری پرندگان در تالاب ها و زیستگاه های منحصر به فرد جزیره داشته است.
داخته ادامه داد: در چارچوب مطالعات صورت گرفته و با توجه به جایگاه ویژه جزیره از نظر حضور گونه های متفاوت پرندگان، یک گروه پرنده شناس متشکل از یک استاد دانشگاه از بخش تنوع زیستی دانشگاه وین اتریش و دو متخصص پرنده شناسی برای انجام مطالعات جامع از روز چهارشنبه 28 بهمن وارد قشم می شوند.
وی با بیان اینکه این گروه مطالعات خود در این جزیره را از سه سال پیش با همکاری مدیریت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم آغاز کرده اند، گفت: انجام مطالعات جامع تر در خصوص بررسی پراکنش پرندگان، به روز رسانی لیست گونه های موجود و انجام پاره ای از مطالعات اکوفیزیولوژیکی راسته سبک لابلان (گنجشک سانان) از جمله اهداف این سفر است.
مدیر حفاظت محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم افزود: این کارشناسان در سال جاری به مدت سه هفته در جزیره قشم مستقر می شوند و همراه با کارشناسان این مدیریت، مطالعات پیشین خود را تکمیل می کنند.
داخته با بیان اینکه تیم های تحقیقاتی خارجی و داخلی در تمام مدت اقامت خود از امکانات رفاهی و گردشگری جزیره استفاده می کنند، ادامه داد: فراهم کردن بستر مناسب برای حضور محققان بین المللی داخلی و خارجی که برای تحقیق به جزیره قشم سفر می کنند، نه فقط باعث استفاده از تجربه ها و نظرهای کارشناسی این افراد و توسعه بانک داده های اطلاعاتی می شود، بلکه رویکردی مهم در جهت توسعه گردشگری است.
وی اظهار کرد: جزیره قشم با مساحتی حدود یکهزار و 500 کیلومتر مربع، واقع در شمال تنگه هرمز، از نظر تنوع زیستی و حضور گونه های جانوری و گیاهی جایگاه منحصر به فردی دارد و این شرایط زمینه مناسبی برای تحقیقات و حضور پرنده شناسان سرشناس داخلی و خارجی در قشم را فراهم کرده است.
داخته تاکید کرد: قرار گرفتن در محل تلاقی سه منطقه زیست جغرافیایی مهم جانوری و بهره وری از زیستگاه های متنوع همچون جنگل های حرا در شمال، سواحل صخره ای و ماسه ای در جنوب، دشت های پهن، بیشه ها و برکه های نیمه شرقی و مناطق کوهستانی نیمه غربی باعث شده این جزیره از تنوع زیستی بسیار بالایی برخوردار باشد.