دکتر نیاز محمدزاده، استادیار دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی تهران و مجری طرح در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مصرف ریزمغذیها در ایران و سایر کشورها، گفت: این که آیا واقعا کمبود ویتامینها در کشور شایع است یا خیر، نیاز به اندارهگیری میزان ویتامینها قبل و بعد از مکمل یاری در خون دارد.
وی با اشاره به مطالعات انجام شده، کمبود ویتامین D را یکی از دلایل بروز سرطان دانست و اظهار کرد: کمبود ویتامین D تکثیر سلولها را افزایش و تمایز سلولی و آپوپتوز (مرگ سلولی) را کاهش میدهد و این امر زمینه بروز سرطان را فراهم میکند.
این محقق با اشاره به کمبود ویتامین D در برخی از کشورها، خاطرنشان کرد: نتایج مطالعات نشان میدهد که کمبود ویتامین D تنها در میان افرادی شیوع دارد که کمتر در معرض آفتاب قرار دارند.
محمدزاده با تاکید بر این که در مطالعات انجام شده اثبات شده که کمبود ویتامین D در کشور ناشی از حجاب نیست، اظهار داشت: ویتامین D مورد نیاز هر فردی که روزانه 10 تا 15 دقیقه در معرض نور خورشید قرار گیرد تامین میشود و کمبود این ویتامین در کشور به دلیل استفاده از کرمهای ضد آفتاب و مواد آرایشی است.
مجری طرح با بیان این که ویتامین D موجب کاهش بروز سرطان میشود، اضافه کرد: این امر این گونه نیست که هرچه ویتامین D افزایش یابد زمینه بروز سرطان کاهش مییابد؛ بلکه ارتباط میان میزان ویتامین D با بروز سرطان یک ارتباط «U» شکل است به این معنی که ویتامین D تا حدی میتواند از بروز سرطان جلوگیری کند و زمانی که از سطح مشخصی بیشتر و یا کمتر شود، برعکس عمل کرده و زمینه ساز بروز سرطان خواهد شد.
استادیار دانشگاه علوم پرشکی تهران خاطرنشان کرد: متخصصانی که در زمینه درمان و پیشگیری از سرطان فعال هستند بهتر است به میزان ویتامینهای D و E و سایر ریز مغذیها در خون توجه داشته باشند؛ چرا که مقدار زیاد این ویتامینها هم احتمال بروز سرطان را افزایش میدهد.
وی همچنین به بیان اثرات میزان کلسیم در بروز سرطان پرداخت و گفت: میزان کلسیم در خون بسیار دقیق تنظیم شده است ولی زمانی که دز بالای ویتامین D برای فرد تجویز میشود، کلسیم در خون افزایش مییابد که این امر نیز منجر به بروز سرطان به ویژه سرطان پروستات خواهد شد.
No tags for this post.