نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

آنچه درباره ویروس زیکا باید بدانیم

علائم، تشخیص و پیشگیری از ویروس زیکا

ویروس زیکا، یک بیماری است که توسط پشه آئدس منتشر می شود. این پشه در طول روز به میزبان خود حمله می کند و با نیش خود آن ها را آلوده می کند. پشه آئدس می تواند در محیط بیرون و درون خانه به راحتی دوام بیاورد. با وجود اینکه علائم مربوط به ویروس زیکا معمولا در طول یک هفته از بین می رود اما دغدغه هایی در مورد بیماری میکروسفالی در کودکان و ارتباز آن با ویروس زیکا وجود دارد.

واقعیاتی درباره ویروس زیکا:

علائم ابتلا به ویروس زیکا:

علائم ابتلا به این ویروس معمولا بسیار کم و کوتاه مدت است. تشخیص وجود ویوس معمولا توسط آزمایش خون انجام می گیرد. علائم بیماری شامل:

براساس گزارش سازمان کنترل و پیشگیری بیماری، تنها 1 نفر از 5 نفر مبتلا علائم بیماری را از خود بروز می دهند. در حال حاضر، دغدغه اصلی در مورد این ویروس، ابتلای مادران باردار و بروز میکروسفالی در نوزادان است. در برزیل، امسال، موارد میکروسفالی 10 برابر بیشتر از سال های گذشته گزارش شده است. البته شایان ذکر است که گروهی از نوزادان به دنیا آمده، برای ویروس زیکا منفی بودند.

میکروسفالی (Microcephaly) یک اختلال رشد عصبی است که در آن سر (مغز) بیمار کوچک است. تشخیص با اندازه گیری دور سر است. میکروسفالی می تواند باعث اختلال در حرکت و صحبت کردن، تشنج، عقب ماندگی ذهنی، کوتولگی و مشکلات دیگر در فرد شوند.

درمان های موجود برای ویروس زیکا

سازمان کنترل و پیشگیری بیماری (CDC) اعلام کرده است که هیچ درمانی برای این ویروس وجود ندارد. با این حال، راهکارهایی برای افراد مبتلا از طرف این سازمان پیشنهاد شده است:

براساس گزارش سازمان کنترل و پیشگیری بیماری، تنها 1 نفر از 5 نفر مبتلا علائم بیماری را از خود بروز می دهند. در حال حاضر، دغدغه اصلی در مورد این ویروس، ابتلای مادران باردار و بروز میکروسفالی در نوزادان است. در برزیل، امسال، موارد میکروسفالی 10 برابر بیشتر از سال های گذشته گزارش شده است. 

پیشگیری از ویروس زیکا

مهم ترین روش پیشگیری جلوگیری از نیش پشه است که بهتر است با استفاده از اسپری های دفع حشرات، پوشیدن لباس های آستین بلند وشلوارهای بلند، استفاده از سیستم تهویه مناسب و دوری از مکان های با آب راکد ( که معمولا محل تخم ریزی حشرات است) صورت پذیرد.

اگر به ویروس زیکا آلوده شده اید، بسیار مهم است که در طی هفته اول آلودگی،  دوباره در معرض نیش حشرات قرار نگیرید. ویروس می تواند از طریق خون  از انسان ها به حشرات  منتقل شود و انتشار آلودگی را افزایش دهد.

 

منبع: Medical news Today

مترجم: نازنین محبعلی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل