الکساندر لازوتکین روز جمعه در حاشبه بازدید از این تپه های دامغان در گفت و گو با ایرنا افزود : مسئولان ایرانی از این ظرفیت و فرصت طبیعی تپه های دامغان برای ایجاد زیرساخت های لازم برای تحقق این مهم استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد : با توجه به اجرای طرح های شبیه سازی زندگی در مریخ از سوی دانشمندان هوا و فضا، اجرای این گونه طرح ها در تپه های دامغان از سوی دنیا استقبال می شود.
لازوتکین تاکید کرد : اگر در این منطقه مکان هایی برای دعوت از گردشگران و پژوهشگران ایجاد شود به طور قطع برای امتحان کردن شرایط زندگی شبیه مریخ استقبال خواهد شد.
وی اظهار داشت : با توجه به نظر کارشناسان در مورد کره مریخ ، باید گفت که تپه های دامغان، شبیه به تپه های مریخی و بی نظیر است.
وی که برای نخستین بار از تپه های مریخی دامغان بازدید کرده است، خاطرنشان کرد : قبلا از طریق فیلم و تصاویر این تپه ها را دیدم حال که امروز از نزدیک آن را مشاهده می کنم معتقدم که این تپه ها برای گردشگران سراسر دنیا جالب خواهد بود.
این فضانورد برجسته روس تصریح کرد : تاکنون انسان های دنیا چنین منظره ای از مریخ در ذهن دارند و این منطقه به طور کامل بکر است، امید که چنین مکان هایی در دنیا وجود داشته باشد.
مسئول انجمن علوم و ستاره شناسی استان سمنان گفت: الکساندر لازوتکین فضانورد برجسته روس به همراه همسرش برای بررسی روند اجرای ایجاد کمپ شبیه سازی ماموریت های مریخی و حضور در برنامه های این انجمن به دامغان سفر کرده است.
محمود خوشنویسان در گفت و گو با ایرنا افزود : این دانشمندان در قالب هیات شش نفره ای به عنوان هماهنگ کنندگان، رابطان علمی، صاحب نظران، فعالان حوزه هوا و فضا به مدت سه روز در دامغان حضور خواهند داشت.
وی اظهار کرد : مرحله اول ایجاد این کمپ شامل انجام مطالعات، آماده سازی طرح، ارائه پیشنهاد علمی، تهیه کتابچه الکترونیکی ،قاب بندی طرح تکمیل شده و اکنون در مرحله دوم شامل ارائه و بررسی بودجه بندی، ظرفیت سنجی آمایشی منطقه و سمنان برای پذیرش گردشگر داخلی و خارجی است که این هفته به دانشمندان روسی ارائه می شود تا در روسیه مورد بررسی قرار گیرد.
وی به مرحله سوم این طرح اشاره و خاطرنشان کرد : آغاز عملیات اجرایی ایجاد کمپ شبیه سازی ماموریت های مریخی در منطقه ورکیان با کمک دانشمندان فضایی روسیه در آینده هدفگذاری شده است.
وی اظهار کرد: ورکیان در دامغان با داشتن جاذبه تپه هایی شبیه به کره مریخ به عنوان جاذبه گردشگری علمی و طبیعی مناسب برای ایجاد دومین کمپ شبیه سازی ماموریت های مریخی دنیا پس از اولین پایگاه در آمریکاست.
این تپه ها در منطقه ای به وسعت پنج هزار و 500 هکتار در جنوب دامغان و در حدود منطقه معلمان قرار دارد.