پژوهشگران اعتقاد دارند وقوع تابستان فوقالعاده گرم و خشک در کشور برزیل به دلیل وقوع پدیده آب و هوایی ال نینو باعث اوج گیری بیماری زیکا در این کشور شده است.
گفتنی است، سیستم آب و هوایی در کشور برزیل از تنوع خاصی برخوردار است و به ویژه میتواند باعث دماهای بسیار گرم، بروز خشکسالی در بخش شمال شرقی این کشور شود.
بررسیها نشان میدهند، براساس تحقیقات به دلیل بروز خشکسالی و گرمای هوا مردم آب ذخیره شده را در ظروف بدون محافظ در خارج از خانهها نگهداری کردهاند که شرایط مساعد برای رشد جمعیت پشه Aedes را فراهم کرده است.
پشه Aedes یک جاندار بسیار مطلوب برای جایگزینی ویروس Zika است.
همچنین درجه حرارت بالا در منطقه آمریکای جنوبی باعث شده تا رشد جمعیت پشهها تصاعدی بالا برود. در کشور برزیل تا به حال بیش از 4 هزار مورد نوزاد متولد شده با میکروسفالی که در آن کودک با سر کوچک و غیرعادی دچار مشکلات و آسیبهای مغزی است به دنیا آمدهاند که کارشناسان آن را با ویروس Zika مرتبط میدانند.
یکی از پیامدهای ال نینو، وقوع بارندگیهای شدید در بخشهایی از آمریکای لاتین و مرکزی است که در افزایش قربانیان Zika مؤثر بوده است.
کارشناسان فوران بیماری زیکا را پس از افزایش دما در نیمکره جنوبی کره زمین در زمستان و پاییز 2015 مشاهده کردهاند. به گفته محققان تغییر الگوهای جهانی آب و هوا و گرم شدن کره زمین از عوامل بروز بیماریهای همهگیر در جهان است. محققان در حال حاضر مشغول بررسی رابطه بین تغییرات آب و هوا و شیوع ویروس Zika هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان ، نتایج این تحقیق در مجله لانست به چاپ رسیده است. پژوهشگران از این مسئله نگران هستند که پدیده ال نینو باعث شدت یافتن این بیماری در سایر مناطق جهان نیز شود.
No tags for this post.