محققان کالج دانشگاهی لندن با استفاده از روش میکروسکوپی وضوح عالی موسوم به میکروسکوپ با نورپردازی ساختارمند توانستند بین بیماران مبتلا به نوع نادری از بیماری خونی موسوم به سندروم Hermansky-Pudlak و داوطلبان سالم تمایز قائل شوند.
حدود 75 درصد از بیماران مبتلا به این سندروم در ابتدا دچار سوءتشخیص شده و 28 درصد باید چهار تا شش پزشک را ملاقات میکردند تا تشخیص درست را دریافت کنند. از این رو به شدت به روشی جدید برای تحلیل نیاز است.
محققان برای این تحقیق از میکروسکوپ با نورپردازی ساختارمند برای تصویربرداری از گرانول پلاکت در نمونه خون بیماران با بهرهگیری از پروتئین نشانگر CD63 استفاده کردند. پلاکتها بخشی از خون را تشکیل داده و به درمان زخمها و جلوگیری از خونریزی با تشکیل لختههای خونی کمک میکنند. این کار توسط گرانولهای ریزی انجام میشود که مولکولها را برای لخته کردن خون منتشر میکنند.
این فناوری تصویربرداری بطور سفارشی توسط این تیم برای محاسبه خودکار گرانولها در هر پلاکت و شناسایی مبتلایان به سندروم نادر Hermansky-Pudlak که یک نفر از هر 500 هزار نفر را مبتلا میکند، ساخته شده است.
محققان توانستند سه بیمار مبتلا به این سندروم را از هفت داوطلب عادی گروه کنترل با 99 درصد اطمینان شناسایی کنند. محاسبه خودکار گرانولها نشان داد که مبتلایان به این بیماری در مقایسه با افراد گروه کنترل تنها از یک سوم گرانولها برخوردارند.
به گزارش ایسنا، این یافتهها در مجله Thrombosis and Haemostasis منتشر شده است.
No tags for this post.