به گزارش ایرنا، 'خسرو سلجوقی' در سمینار تجربه ناب که اخیرا در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برگزار شد، تصریح کرد: بازار حدود 80 میلیونی ایران انگیزه لازم را برای سرمایه گذری خارجی در بخش های متخلف از جمله فناوری اطلاعات و ارتباطات فراهم آورده است.
وی همچنین به ابراز علاقمندی نیروهای متخصص ایرانی خارج از کشور برای فعالیت در این حوزه اشاره کرد و گفت: فضا برای این افراد فراهم شده است و تعدادی از آنها به کشور برگشتند تا در حوزه اینترنت اشیا فعالیت کنند.
سلجوقی اظهار داشت: فناوری IOT در دنیا هم نوپا است و به همین دلیل با برنامه ریزی مناسب می توانیم به موفقیت های بزرگی در این زمینه دست یابیم.
وی از اجرای طرح تحقیقاتی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد و گفت: پژوهشگران در حال تحقیق در این خصوص هستند و نتیجه این پژوهش ها نقشه راه اینترنت اشیا در کشور را مشخص می کند.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران توسعه فناوری را فرصتی مغتنم برای ایحاد کسب و کارهای جدید نوآورانه دانست و گفت: در حال حاضر 15 مرکز شتابدهنده ، 178 مرکز رشد ، 37 پارک علمی ، 9 شهرک علم و فناوری در کشور وجود دارد و پنج کریدور علم و فناوری نیز به تصوبب رسیده است.
سلجوقی ادامه داد: تکامل فناوری پیشرفته از جمله گوشی های همراه و توسعه رایانش ابری، شرایط را برای ایجاد کسب و کارهای جدید نوآورانه در کشور فراهم آورده است.
وی به فرصت های داخلی برای ایجاد کسب و کار اشاره کرد و گفت: حوزه فاوا، فرهنگ ایرانی، تولید محتوای بومی با تمرکز بر خط و زبان فارسی و تولید داده های مکان محور از جمله فرصت های داخلی برای ایجاد کسب و کار است.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران اظهار کرد: برآورد اشتغال نیروی انسانی دنیا در سال 2045 میلادی نشان می دهد که سه درصد اشتغال در رشته کشاورزی، چهار درصد در حوزه صنعت و بقیه در حوزه خدمات است.
سلجوقی فرصت شناسی و فرصت سازی، خلاقیت و نوآوری، خطرپذیری و داشتن برنامه کسب و کار را از ویژگی های کارآفرینی اعلام و تاکید کرد: خلاقیت و نوآوری با شعار محقق نمی شود و نیاز به برنامه ریزی و تدابیر لازم دارد.