نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تجربه طبیعت‌گردی در سفرهای فضایی با هدست واقعیت مجازی

 از سویی دیگر، همچنین فضانوردانی که به سفرهای طولانی در فضای عمیق مانند مریخ خواهند رفت، با این کمبود روبرو خواهند بود. آن‌ها باید حدود دو سال را در یک فضاپیمای محدود به دور از فضای سبز و نور خورشید بگذرانند که این امر می‌تواند روان آن‌ها را فرسوده کند.

جی بوکی، فضانورد سابق ناسا و فیزیکدان دارت‌موث به این منظور هدست‌های Oculus Rift را به قطب فرستاده‌اند تا دریابند آیا مواجهه با طبیعت از طریق واقعیت مجازی می‌تواند به ارتقای خلق‌وخو و سطوح تنش کمک کند.این هدست‌ها به یک پایگاه نظامی در آلرت کانادا ارسال شدند که در فاصله 800 کیلومتری قطب شمال قرار دارد و شمالی‌ترین منطقه مسکونی دائمی جهان است.

بوکی اظهار کرد: افرادی که در این ایستگاه زندگی می‌کنند از سلامت برخوردارند اما همیشه در تاریکی و سرما و در داخل یک محیط بسته هستند.

با ورود هدست‌های Oculus Rift، ساکنان ایستگاه آلرت می‌توانند دو دسته از سناریوهای مجازی را آزمایش کنند. اولین گروه شامل یک نمای 360 درجه از محیط زیست فیلمبرداری شده است که بشدت زنده بنظر می‌رسند اما تنها از یک نقطه دیده می‌شوند.

در مقابل، سناریوی دوم به بیننده اجازه می‌دهد در مناظر آن راه بروند. این شبیه‌سازی که "ومبوری مجازی" نام دارد، مناظر زیبای شهر ساحلی ومبوری در انگلستان را نمایش می‌دهد که کاربر می‌تواند در آن حرکت کند.محققان علاقه‌مندند بدانند کاربران کدام محیط را ترجیح می‌دهند و این تجربه چه اثری بر خلق‌وخو و تنش کاربران می‌گذارد. این آزمایش تا ماه مارس ادامه خواهد داشت.به گزارش ایسنا، به گفته بوکی، این عینکها همچنین می‌توانند برای کهنسالان و معلولان نیز مفید باشند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل