این نیروگاه در منطقهی «چیبا» روی دریاچهی سد «یاماکورا » ساخته میشود و پیشبینی شده است که به محض تکمیلش در اوایل سال ۲۰۱۸(۱۳۹۶)، برق موردنیاز پنجهزار خانوار از طریق آن تامین شود. در این نیروگاه خورشیدی، بیشتر از پنجهزار پنل «فوتو ولتائیک» در مساحتی ۱۸۰هزار مترمربعی روی آب نصب خواهد شد. مهمترین مساله در ساخت این نیروگاه، دور نگاه داشتن جریان برق از آب و نصب این سطح بزرگ روی آب است. بعد از واقعهی هستهای «فوکوشیما» که بر اثر سونامی رخ داد، ژاپن با سرعت هرچه بیشتر در حال راهاندازی نیروگاههای خورشیدی در گوشه و کنار این سرزمین است.
شرق روسیه، آسیا
اختلاف بز و ببر
آفریقای جنوبی، آفریقا
گروهی از محققان در «کیپ تاون» پایتخت آفریقای جنوبی توانستند بعد از چندین سال تلاش، یک گونهی منقرضشده را دوباره زنده کنند. این گونه که در سال ۱۸۸۳ (۱۲۶۱)منقرض شده بود، زیرگونهای از گورخر دشتی است که به نام «کوآگا» (quagga ) و با نام علمی «Equus quagga quagga » شناخته میشود. این حیوان روی بدنش مثل گورخر خط دارد، اما خطها سراسر بدنش را نپوشاندهاند، بلکه از سر تا میانههای بدن ادامه دارند و بعد محو میشوند. دانشمندان دانشگاه کیپ تاون با مهندسی معکوس و ژنتیکیِ پوست بهجامانده از این حیوان -که در دههی ۱۸۸۰ میلادی منقرض شده- توانستند این موجود را دوباره زنده کنند. حالا شش کوآگا در دست دانشمندان است و اگر تعدادشان بیشتر شود، میتوان آنها را به حیات وحش سپرد. البته این حیوانات جدید، از نظر ژنتیکی به طور کامل با حیوان منقرضشده همخوانی ندارند اما الگوی خطوط روی بدنشان، دقیقا شبیه کوآگاهای منقرضشده است. بسیاری از محققان، علت طرحهای ترکیبی مختلف خطوط بدن روی انواع زیرگونههای گورخر وحشی را پراکندگی مگس تسهتسه میدانند. آنها معتقدند این خطوط، برای فرار از دست این مگسها تکامل یافتهاند.
جهان
ماهیهای آلوده
آلاسکا، آمریکا
مرگ دستهجمعی
پرو، آمریکای جنوبی
در «لیما» پایتخت پرو، مسوولان شهری دست به کار آموزش کرکسها به عنوان کارآگاهان محیط زیست شدهاند. آنها برای حل مشکل دفن و دپوی زباله در محلهای غیرقانونی، کرکسها را به جیپیاس و دوربینهای ویژه مجهز کردهاند. این حیوان از این جهت برای این کار انتخاب شده که به طور غریزی برای تامین غذایش به محل دفن پسماندها میرود. دفن و دپوی غیرقانونی زباله، یکی از مشکلات عمدهی شهری در پایتخت این کشور آمریکای جنوبی است. به گفتهی یکی از مسوولان شهری لیما، آنها ده کرکس مجهز به انتقالدهندههای ماهوارهای یا جیپیاس را که بر فراز شهر پرواز میکنند، آموزش دادهاند. همچنین گروهی از کرکسهای پیرتر بالای ۲۰ سال نیز در این شهر وجود دارند که با ردیابهای معمولی غیرماهوارهای پرواز میکنند. این پروژه دو سال ادامه خواهد داشت. در آگهیهای رادیو- تلویزیونی برای تبلیغ این پروژه، پرندههای سیاهرنگ بهصورت قهرمانانی که به تمیزی شهر کمک میکنند، تصویر شدهاند.
منبع:پرفسورها
No tags for this post.