نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ارتباط قد بابیماری های قلبی،دیابت و سرطان

بلندی و یا کوتاهی قد تا اندازه زیادی ژنتیکی است؛ اما در دهه های اخیر قد کودکان و بزرگسالان به طور پیوسته در سراسر جهان افزایش یافته است به طوری که کودکان پس از دوران رشد تقریبا بلندتر از والدین خود می شوند. 
یک مطالعه جدید نشان می دهد که صرف نظر از توده چربی بدن و سایر عوامل تنظیم کننده، قد بر مرگ و میر ناشی از ابتلا به برخی بیماری های شایع تاثیر دارد. 
مطالعات قبلی هم به وضوح نشان داده اند که خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و دیابت نوع دو در افراد قد بلند نسبت به افراد کوتاه قد کمتر است اما خطر ابتلا به سرطان در این افراد بیشتر است.
اطلاعات اپیدمیولوژی نشان می دهد که هر 6.5 سانتیمتر افزایش در قد، خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را شش درصد کاهش و برعکس خطر مرگ و میر ناشی از ابتلا به سرطان را چهار درصد افزایش می دهد.
محققان دانشگاه توبینگن در آلمان و دانشگاه هاروارد حدس می زنند که این افزایش در قد، ناشی از مصرف زیاد خوراکی های پر کالری مملو از پروتئین حیوانی در مراحل مختلف رشد است.
محققان می گویند: داده های جدید نشان می دهند که افراد قد بلند نسبت به انسولین حساس تر هستند و حجم چربی کمتری در کبد خود دارند که می تواند کمتر بودن خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی و دیابت نوع دو در این افراد را توضیح دهد. 
این یافته ها با داده های منتشر شده ای که نشان می دهد افراد قد بلند در برابر اختلالات ناشی از متابولیسم چربی مصونیت نسبی دارند، سازگار است. 
به گزارش میگنا،محققان متذکر شدند که فعال شدن فاکتور رشد شبه انسولین یک و دو، مسیرهایی را نشان می دهد که احتمالا با افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها، به ویژه سرطان سینه و کولون و ملانوم ارتباط دارد و دلیل آن نیز فعالیت دائمی رشد سلولی است.
نتیجه، وجود یک ارتباط معکوس با خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی و دیابت نوع 2 و یک ارتباط مستقیم با خطر ابتلا به سرطان است.
محققان فاکتور رشد و قد افراد بالغ را در پیشگیری از بیماری های عمده ای که در بالا اشاره شد، دخیل می دانند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل