نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

محققین موفق به درمان سرطان لوسمی میلوئید حاد شدند

بدن انسان دارای سیستم های کنترلی در قسمت های مختلف برای به نظم در آوردن رشد سلول ها و تکثیر آنها است که مکانیزم بسیار ارزشمندی برای پیشگیری از بیماری ها به حساب می آید.

زمانیکه شخصی مبتلا به سرطان خون (لوسمی) می شود، این سیستم های کنترلی خنثی، موجب تکثیر آزادانه سلول های سرطانی در بدن و رشد غیر قابل کنترل آنها می شوند.

در همین حال محققین مرکز تحقیقات پزشکی «والتر اند الیزا» استرالیا موفق به کشف پروتئینی در بدن با نام Hhex شده اند که موجب فرآیند تکثیر سلول های سرطان خون از نوع لوسمی میلوئید حاد در بدن می شوند و با متوقف کردن فعالیت آن می توان از تکثیر این سلول های مرگبار جلوگیری کرد.

همچنین سرطان خون از نوع لوسمی میلوئید حاد، سریعترین رشد سلول های سرطانی خون را دارد و امید زنده ماندن شخص در ۲۴ درصد موارد ۵ سال است ضمن اینکه شیمی درمانی بعنوان تنها گزینه درمان برای این نوع از سرطان است که همراه با عوارض جانبی از قبیل حالت تهوع، ریزش مو، اسهال و مشکلات باروری همراه است.

در همین حال با این روش منحصر به فرد می توان پروتئین Hhex را متوقف کرد تا آسیبی به سلول های سالم خون نرساند و همچنین عوارض جانبی شیمی درمانی را از بین برد.
بر همین اساس با متوقف کردن پروتئین Hhex می توان تمام سلول های سرطانی لوسمی میلوئید حاد را از بین برد.

نتیجه این تحقیق در نشریه Genes & Development چاپ شده است.

لوسمی ‌میلوئیدی حاد (AML) نوعی از سرطان خون است. AML به طور معمول از سلول‌هایی که به گلبول‌های سفید خون تبدیل می‌شوند (به غیر از لنفوسیت‌ها) توسعه می‌یابند.

با این وجود گاهی اوقات ممکن است این بیماری از سایر سلول‌های تشکیل دهنده خون نیز شروع به توسعه کند. در اینجا اطلاعاتی پایه را در مورد نشانه‌های بیماری، شانس نجات یافتن از بیماری و درمان‌های AML را شرح می‌دهیم.

لوسمی ‌میلوئیدی حاد چیست؟

لوسمی ‌میلوئیدی حاد در مغز استخوان شروع می‌شود. مغز استخوان قسمت نرم داخل استخوان‌هاست. در موارد حاد لوسمی، مانند AML، سلول‌های مغز استخوان به آن شیوه که باید بالغ شوند، نمی‌شوند. این سلول‌های نابالغ اغلب سلول‌های بلاست نامیده می‌شوند و به تولید بی‌رویه‌شان ادامه می‌دهند.

بدون درمان، AML می‌تواند به سرعت کشنده باشد. از آنجایی که این بیماری از نوع «حاد» است، می‌تواند به سرعت در خون و سپس دیگر اندام‌های بدن پخش شود.

منبع:پزشکان بدون مرز

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل