نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

سند مدیریت یکپارچه سازی تالاب هامون در زابل رونمایی شد

معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری سیستان و بلوچستان در این آیین که بمناسبت روز جهانی تالاب ها برگزار شد گفت: برای تهیه سند مدیریت یکپارچه سازی تالاب بین المللی هامون از نظرات تمام افراد و بهره برداران این تالاب استفاده شده زیرا نقش مردم در حفظ و احیای آن مفید و پررنگ است.
مهردادعرب با اشاره به سخت کوشی و غیرت مردم سیستان در احیای تالاب هامون، اظهار داشت: مردم سیستان همیشه مطالبه و پیگیر احیای تالاب هامون هستند.
وی ادامه داد: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در سفر به منطقه سیستان با تشکیل زنجیره انسانی مردم سیستان مواجه شد که این امر نشان می دهد آنان به تالاب بین المللی هامون تعصب دارند به طوری که وظیفه مسئولان را سنگین تر کرده است. 
وی از نگاه ویژه استاندار سیستان و بلوچستان به تالاب هامون تقدیر کرد و گفت: وی شخصا به موضوع این تالاب ورود و ماموریت تدوین طرح مدیریت یکپارچه سازی آن را به محیط زیست محول کرد.
معاون برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری سیستان و بلوچستان همچنین از اختصاص 85 میلیارد ریال اعتبار برای احیای تالاب بین المللی هامون در سال 94 خبرداد و گفت: ردیف بودجه این اعتبار مشخص شده ولی تاکنون هیچ مبلغی به آن اختصاص پیدا نکرده که استاندار سیستان و بلوچستان تاکنون چندین مکاتبه با رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی رئیس جمهوری انجام داده است.
عرب در خصوص افزایش حقآبه تالاب هامون از چاه نیمه ها گفت: با توجه به اهمیت تالاب بین المللی این موضوع باید از طریق وزارت نیرو و سازمان آب منطقه ای سیستان و بلوچستان پیگیری شود.
وی با اشاره به تدوین طرح سه ساله برای راهکارهای مقابله با بادهای 120 روزه سیستان، بیان کرد: این طرح با نگاه به معیشت و زیست مردم با حضور سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ستاد بحران و دیگر دستگاه های مرتبط در بخش های مختلف در شورای برنامه ریزی استان مطرح و تصویب شده است.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان و فرماندار ویژه زابل نیز گفت: احیای تالاب بین المللی هامون سبب حل مسائل و مشکلات مردم منطقه می شود.
هوشنگ ناظری اظهار داشت: فعالیت های خوبی طی دو سال اخیر برای احیای دوباره تالاب هامون انجام شده به طوری که این تالاب در سطح منطقه ای، استانی، ملی و بین المللی مطرح شده که باید از تلاش معاونان و استاندار سیستان وبلوچستان و سازمان های مردم نهاد تشکر کرد.
وی با بیان اینکه رسانه ها به صورت ملی و بین المللی موضوعات هامون را در برد جهانی مطرح کردند، گفت: برای مبارزه با خشکسالی روش های علمی، کارشناسی و پرهیز از اقدامات سلیقه ای و غیر کارشناسی برای تالاب بین المللی هامون نیاز است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان نیز گفت: بیماری، فقر و کوچ مهم ترین مشکلات انسان ها در خشکسالی است که نتیجه آن تخریب اکوسیستم ها بنا به هر دلیلی رخ می دهد.
سعید محمودی افزود: تالاب بین المللی هامون بدلیل اینکه بالاترین سطح وابستگی مردم را دارد مشکلات زیادی برای آنان فراهم کرده است.
وی اولین اقدام موثر برای احیای دوباره تالاب بین المللی هامون را پیگیری و تدوین مدیریت یکپارچه سازی تالاب هامون دانست و اظهار داشت: این طرح با هماهنگی مردم و مسئولان تهیه و نهایی شده و پس از تصویب در شورای برنامه ریزی استان در هیات دولت ارائه خواهد شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان از دریافت نخستین حقآبه تالاب بین المللی هامون از چاه نیمه در سال جاری خبرداد و گفت: این حقآبه با همکاری سازمان آب منطقه ای برای نخستین بار دریافت می شود.
وی افزود: میزان حقآبه 60 میلیون متر مکعب است که بایستی در زمان مناسب با رقم بیشتری به تالاب داده شود.
تالاب بین المللی هامون به عنوان یکی از دریاچه های کویری و بیابانی شرق کشور متشکل از سه قسمت هامون پوزک در شمال شرق، هامون صابوری در شمال و شمال غرب و هامون هیرمند در غرب و جنوب غرب منطقه سیستان واقع شده است.
پیش از بروز بحران خشکسالی و در سال های پر آبی به ویژه در فصل بهار بعد از جاری شدن سیلاب رودخانه هیرمند و انشعابات آن، سه هامون به یکدیگر اتصال پیدا می کردند که در 17 سال گذشته به دلیل خشکسالی این امر محقق نشده است.
تالاب بین المللی هامون از سه تالاب یادشده به گستره تقریبی پنج هزار و 700 کیلومتر مربع تشکیل شده که از این گستره حدود سه هزار و 860 کیلومتر مربع (در مواقع پرآبی) در محدوده سرزمین ایران قرار دارد و بقیه آن در خاک افغانستان است.
سیستان با پنج شهرستان هیرمند، زابل، زهک، نیمروز و هامون در شمال استان سیستان و بلوچستان واقع شده و با ولایت نیمروز افغانستان همسایه است.
به گزارش ایرنا , زابل در 205 کیلومتری شمال زاهدان مرکز استان قرار دارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل