کمال خرازی در نخستین نشست شورای علمی مرکز «مغز و شناخت» با بیان اینکه هم اکنون در دنیا روی مسئله توانبخشی شناختی سرمایه گذاری بسیاری شده است، گفت: این مسئله یکی از ضروریات زندگی مردم در کشورهای پیشرفته است و از این جهت پرداختن به این موضوع در کشور موضوعی مهم به شمار می رود.وی تاکید داشت: از این رو، پیش بینی میشود در سالهای آینده بازار بزرگی در حوزه سلامت مغز به وجود آید.
در ادامه، محمد تقی جغتایی، مشاور عالی ستاد توسعه علوم و فناوری های شناختی معاونت علمی در امور آموزش، مرکز «مغز و شناخت» را مرکزی پژوهشی- خدماتی که از تعامل بین دانشگاه علوم پزشکی ایران و پژوهشکده علوم شناختی و با حمایت این ستاد شکل گرفته است، معرفی کرد.
وی با بیان اینکه این مرکز قرار است الگویی برای توسعه این گونه مراکز در سطح کشور باشد، افزود: تهیه گایدلاینها، پروتکلهای علمی بازتوانی عصبی شناختی و محلی جهت گردآمدن و آموزش دانشجویان و همکاران بالینی، درمانگران حوزههای علوم شناختی، روانشناسی شناختی و علوم اعصاب شناختی از جمله فعالیتهای این مرکز است.
هدف از ایجاد مرکز مغز و شناخت، گرد آمدن و تعامل اساتید و متخصصان حوزههای مختلف درمان برای استاندارد سازی و ایجاد پروتکلهای علمی درمانی در حوزه توانبخشی شناختی بوده تا پس از تصویب در وزارت بهداشت، به عنوان ابزاری در زندگی مردم به کار بسته شود و پس از آن میتوان از این مرکز به عنوان مدلی برای سایر بخشهای کشور نیز تکثیر کرد تا در تمام کشور مراکز مغز و شناخت تاسیس شوند.
اساتید از حوزههای نورولوژی، روانشناسی، روانپزشکی، کاردرمانی و گفتاردرمانی طب فیزیکی و فیزیوتراپی در این نشست حضور داشتند که نظرات و پیشنهادات خود را برای کارآمدتر شدن و ارائه بهتر خدمات و نحوه همکاری بیشتر بین متخصصین حوزه های مختلف بیان کردند.