نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

نخستین دوره تخصصی مدرسه شتاب دهنده های ذرات ایران آغاز شد

 این دوره از 10تا 20 بهمن در پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای با دستور علی اکبر صالحی، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و با هدف استفاده از پتانسیل علمی و پژوهشی موجود در پیشبرد اهداف پژوهشی و آموزشی دانش پژوهان هسته ای برقرار است.

مدیر نخستین دوره این مدرسه و عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای در پیامی اظهار داشت: گسترش دانش ساخت و استفاده از شتاب دهنده های ذرات، هم اکنون در سرتاسر جهان از اولویت های مسائل آموزشی و پژوهشی است؛ در حال حاضر مؤسساتی که دارای برنامه های مدون در زمینه ساخت و بکارگیری شتاب دهنده ها هستند دوره های آموزشی گوناگونی با نام مدارس شتاب دهنده برگزار می کنند و در این زمینه آموزش می دهند.
دانش شتابدهنده ها، علمی بین رشته ای است: از دیدگاه فیزیک پیشگان، علم شتابدهنده صرفاً در حوزه فناوری است در حالیکه از دیدگاه مهندسان، فناوری های دیگری مانند نانو و علوم محاسباتی، مقدم بر فناوری شتابدهنده بشمار می روند. بنابراین این آموزش معمولا در دانشگاه ها یا ارائه نمی شود، یا به صورتی محدود عرضه می شود. این فرصت های محدود موجود در دانشگاه ها، برای آموزش علاقمندان این رشته، پاسخگوی نیاز آینده نیست. تشکیل مدارس شتابدهنده ذرات در آمریکا ، اروپا و ژاپن تلاشی در جهت برطرف کردن این نیاز است.
در بخشی دیگر از این پیام آمده است: خوشبختانه در یک دهه اخیر در ایران، خیزش مناسبی برای ساخت و توسعه شتابدهنده های ذرات آغاز شده است؛ برگزاری موفق دو دوره کنفرانس ملی شتاب دهنده های ذرات و کاربرد های آن ها و استقبال مناسب از آن، آینده روشن این حوزه را در کشور نوید می دهد. از طرفی رصد برنامه آموزشی این حوزه در رشته های مختلف دانشگاهی ایران، فقدان برنامه درسی مدون (به غیر از دو دوره دکتری برگزارشده در پژوهشگاه دانش های بنیادی) در این زمینه را نشان می دهد.
پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای سازمان انرژی اتمی و انجمن هسته ای ایران با همکاری طرح چشمه نور ایران، مرکز مطالعات و همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم تحقیقات و فن آوری، انجمن فیزیک پزشکی ایران و نیز چند شرکت دیگر مرتبط، نخستین دوره مدرسه شتابدهنده های ایران را برگزار می کند.
در این مدرسه بیش از 15متخصص زبده و دانش آموخته در بهترین دانشگاه های دنیا و ایران برای تدریس دعوت شده اند.
در پایان دوره با اختصاص وقت مناسب و کافی، آزمونی به صورت اینترنتی برگزار و برای افراد قبول شده در آن، گواهی نامه قبولی در دوره از طرف پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای و انجمن هسته ای ایران صادر خواهد شد.
علاقمندان، استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی می توانند برای آگاهی از شرایط و نحوه ثبت نام به اطلاعیه مربوطه در سایت انجمن هسته ای مراجعه کنند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل