پروفسور فرهاد گلستانی فرد، مجری طرح پوشش های سپر حرارتی در گفتگو با مهر عنوان کرد: از آنجایی فضاپیماها، موشک ها و هواپیماهای جدید که از جو خارج می شوند، پس از برگشت بدنه آنها سرخ و داغ می شود، به فکر ساخت پوشش هایی شدیم که مشکل سرخ شدن و داغی بدنه این فضاپیماها را برطرف کند.
وی عنوان کرد: بدنه موشک ها بر اثر سرعت زیاد (سرعتی در حدود ۷ برابر سرعت صوت) و اصطکاک شدید با هوا بعد از برگشت از جو، سرخ می شود که باید بدنه آنها پوششی داشته باشد تا داغ و سرخ نشوند.
پروفسورگلستانی فرد با بیان اینکه این پوشش های سپر حرارتی نمونه داخلی و خارجی ندارد، اظهار داشت: این پوشش ها می توانند از بدنه موشک ها محافظت کنند تا داغ و سرخ نشود. البته ساخت این سپرها می تواند در افزایش سرعت موشک ها نیز تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گفته وی فلز پایه این پوشش های سپرحرارتی، آلومینیوم است و از ماده دیگری به عنوان پوشش حرارتی استفاده می شود تا مقاومت حرارتی خوبی داشته باشند و استحکام فلز یا بدنه از بین نرود. وی گفت: در حال حاضر درحال انجام این طرح هستیم و امیدواریم در مدت زمان یک ساله به نتیجه برسد.
سپر حرارتی نوعی محافظ و پوشش بر لایه های بیرونی فضاپیما هستند. این سپرهای پوششی باید طوری طراحی شوند تا از فضاپیما در مقابل حرارت آتشین جو زمین به هنگام بازگشت، محافظت به عمل می آورند. سپرهای حرارتی اولیه مانند سپر حرارتی ماهواره طوری طراحی شده اند که به هنگام پایین آمدن باعث فرسایش و از بین رفتن آن می شوند.