تولید 90 درصد واکسن‌ دام و 60 درصد واکسن‌ طیور مورد نیاز کشور در موسسه رازی

دکتر حمید کهرام به معرفی فعالیت‌های این موسسه ملی در حوزه واکسن‌های انسانی، دام و طیور و سایر فرآورده‌های بیولوژیک و جایگاه این موسسه در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک پرداخت و اثر به جای مانده از تزریق واکسن آبله روی بازوی چپ تمام ایرانیان را نمادی از واکسن‌های حیات‌بخش این موسسه نام برد.

وی با بیان اینکه تاسیس موسسه رازی در سال 1304 به تصویب مجلس شورای وقت رسید، گفت: این موسسه از آن زمان تا کنون به تولید واکسن‌های مصرف انسانی، دام و طیور پرداخته و فعالیت‌های موثر و واکسن‌های راهبردی متعددی تولید کرده است.

وی افزود: از 9 واکسن اجباری مصرف انسانی، هفت واکسن سرخک، سرخجه، اوریون، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و فلج اطفال در موسسه رازی تولید می‌شود و کودکان سرزمین‌مان با استفاده از این واکسن‌ها در مقابل این بیماری‌های خطرناک مصون مانده‌اند.

وی اضافه کرد: ایران از کشورهای پیشرفته در زمینه مصرف اجباری برخی واکسن‌ها است؛ این در حالیست که در کشورهایی مانند هند و پاکستان واکسیناسیون اجباری علیه بیماری‌های خطرناکی همچون سرخک، سرخجه و اوریون وجود ندارد.

کهرام، صنعت واکسن‌سازی را صنعتی پیشرفته، های‌تک و بومی شده در ایران برشمرد و گفت: در تولید واکسن، میکروب یا ویروس ضعیف شده توسط انسان، دام یا طیور به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف می‌شود و در واقع با واکسن سیستم ایمنی تقویت می‌یابد.

رییس موسسه رازی واکسن فلج اطفال را نمونه‌ای از واکسن‌های حیات‌بخش و با ایمنی بسیار بالای این موسسه خواند که اکنون به صورت خوراکی مصرف می‌شود و یادآور شد: تولید این واکسن از کاشت بذر اولیه تا تولید نهایی حدود چهار سال طول می‌کشد و در این مدت کارشناسان و دانشمندان موسسه رازی با انجام آزمایش‌های متعدد و حفاظت از ویروس فلج اطفال تلاش می‌کنند واکسنی ایمن و اثربخش در اختیار مردم قرار گیرد.

وی تصریح کرد: این در حالیست که متاسفانه کشورهای همسایه شرقی و غربی ایران در پاکستان و افغانستان و عراق و سوریه با این بیماری مواجه هستند و رفت و آمد مسافران و انتشار ویروس به وسیله هوا تهدیدی برای ما محسوب می‌شود؛ اما سطح ایمنی واکسن‌های تولید شده در این موسسه موجب شده در 15 سال اخیر حتی یک مورد از ابتلا به ویروس فلج اطفال در کشور مشاهده نشود و می‌توان گفت موسسه رازی توانسته نسبت به این ویروس در کشور ایمنی‌سازی ایجاد کند.

وی خاطرنشان کرد: تنها 10 کشور در دنیا قادر به ساخت واکسن پیچیده فلج اطفال هستند و ایران یکی از این کشورها است.کهرام که به مناسبت نودمین سال تاسیس موسسه واکسن و سرم‌سازی رازی در برنامه «به خانه بر می‌گردیم» شبکه پنج سیما حضور یافته بود، ادامه داد: به طور معمول به دنبال بروز هر بیماری، همه در پی علت شیوع آن می‌گردند؛ اما زمانی که از بیماری خبری نیست، کسی نمی‌پرسد چرا؟ در واقع موسسه رازی با تولید واکسن‌های پیشگیرانه، ایجاد امنیت و کنترل بیماری را بر عهده دارد و مصرف این واکسن‌ها، انسان، دام و طیور را در مقابل بیماری واکسینه و ایمن می‌کند.

 

به گفته کهرام، سال‌ها است که با مصرف واکسن‌های اجباری در کشور موارد ابتلا به بیماری‌های یاد شده به شدت کاهش یافته است.

وی سرم‌های درمانی ضد مارگزیدگی و عقرب‌زدگی را از دیگر تولیدات این موسسه نام برد و تاکید کرد: بر اساس مدارک بین‌المللی و مقایسه موارد مصرف این سرم‌ها در کشورهای مختلف، سرم‌های درمانی موسسه رازی از بهترین سرم‌های تولید شده در دنیا بوده و تا کنون جان هزاران نفر را از مرگ نجات داده است.

کهرام با اشاره به اینکه این سرم‌ها در اختیار مراکز بهداشتی قرار می‌گیرد، یادآور شد: چنانچه فرد مارگزیده یا عقرب‌زده به سرعت به مراکز بهداشتی منتقل شده و این سرم‌های درمانی برای او مصرف شود، به طور قطع از مرگ نجات خواهد یافت.

رییس موسسه رازی در ادامه سخنانش به نقش این موسسه در تامین سلامت دام و طیور پرداخت و از تولید 90 درصد واکسن‌های دام و حدود 60 درصد واکسن‌های طیور مورد نیاز کشور در این موسسه خبر داد و گفت: بسیاری از بیماری‌های مشترک انسان و دام با واکسیناسیون دام‌ها قابل پیشگیری است از جمله بیماری‌های خطرناک دامی مانند بروسلوز که در انسان ایجاد تب مالت کرده و فرد مبتلا را حدود دو سال درگیر می‌کند.

وی با بیان اینکه بیماری تب مالت معمولا از دام و با مصرف لبنیات نجوشیده به انسان منتقل می‌شود، تصریح کرد: ما از ابتلای انسان به این بیماری با تزریق واکسن بروسلوز به دام پیشگیری می‌کنیم.

کهرام، بروسلوز را از بیماری‌های خطرناک دامی نام برد که در صورت ابتلای دام به این بیماری باید دام بیمار معدوم و حذف شود.

رییس موسسه رازی همچنین بخشی از سلامت گوشت مرغ مصرفی مردم را به علت استفاده از واکسن‌های این موسسه برشمرد و گفت: واکسن‌های طیور موسسه رازی توانسته از بیماری‌های خطرناک طیور پیشگیری کند.به گفته دکتر کهرام، ایران در حالی به توانایی ساخت واکسن‌های متعدد انسانی، دام و طیور در موسسه رازی دست یافته است که کشورهای همسایه و آسیای میانه در این زمینه پیشرفتی نداشته‌اند و قادر به تولید این واکسن‌ها نیستند و تنها کشور ترکیه برخی واکسن‌های دامی را تولید می‌کند.

 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا