حدود 70 درصد از مبتلایان به دیابت، از نوروپاتی دیابتی رنج می برند. این عارضه سبب تخریب سلول های عصبی، به ویژه در دست و پا می شود. نوروپاتی، احساس درد را در بیمار تغییر می دهد و باعث می شود بیمار متوجه ضربه و آسیب به ناحیه پا نشود. همین امر به مرور سبب کبودی و زخم شدن پا و در نهایت قطع عضو می شود.
گستردگی این عارضه در میان دیابتی ها محققان زیادی را به تلاش برای چاره اندیشی سوق داده، به طوری که راهکارهای مختلفی در این زمینه اندیشیده شده است.
تازه ترین دستاورد در این زمینه، ساخت یک جوراب هوشمند است که می تواند فشار در نواحی مختلف پا را تشخیص دهد و از زخم پا جلوگیری کند. این جوراب قابل شستشو، حاوی دهها حسگر است که تمامی شرایط پا را می سنجند و اطلاعات جمع آوری شده توسط جوراب، به تلفن همراه بیمار یا پزشک ارسال می شود و با هشدار، از وقوع زخم جلوگیری می کند.
زخم پا، مهمترین علت بستری بیماران دیابتی گزارش شده است. این عارضه علاوه بر این که با درد و سوزش همراه است، احتمال عفونت را افزایش می دهد و اغلب منجر به قطع پا می شود.
متخصصان به بیماران دیابتی هشدار می دهند که باید علاوه بر کنترل قند خون و تحرک کافی، به بهداشت پا و کفش دقت کنند.
دیابت نوع 2 با شیوه زندگی ناسالم و کم تحرک مرتبط است و با توجه به گسترش رژیم غذایی پرکالری غربی، دیابت به یک نگرانی عمومی در حوزه بهداشت بدل شده است.
دیابت نه تنها سلامت افراد و کیفیت زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد؛ بلکه تاثیر قابل ملاحظه ای در اقتصاد دارد.
بنیاد بین المللی دیابت تخمین می زند که اکثر کشورها بین پنج تا 20 درصد از بودجه مراقبت های بهداشتی را صرف دیابت می کنند.
دیابت به علت ناتوانی بدن در تولید یا مصرف انسولین بوجود می آید. انسولین ماده ای است که توسط لوزالمعده تولید می شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظیم ترین منبع انرژی بدن است.
به گزارش ایرنا از هلث نیوزلاین،بنیاد بین المللی دیابت پیش بینی می کند که تا سال 2040 میلادی، از هر 10 فرد بالغ، یک تن به دیابت مبتلا خواهد بود و تعداد مبتلایان از 415 میلیون نفر در سال 2015 به 642 میلیون نفر می رسد؛ همچنین هزینه مراقبت های بهداشتی 673 میلیارد دلاری در سال 2015، به 802 میلیارد دلار خواهد رسید.