نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

معاون دانشگاه آزاد اسلامی:فاصله بین تولید علم و نوآوری در کشور پذیرفتنی نیست

دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی در مراسم افتتاحیه جشنواره اختراعات دانشگاه آزاد اسلامی که به میزبانی واحد کرج برگزار شد، اظهار داشت: در گذر از دانشگاه آموزش محور به کارآفرین، مسئولیت اجتماعی ما پاسخگویی به نیازهای جامعه است که با ثبت اختراعات، ایجاد مراکز رشد و ایجاد مراکز دانش بنیان عملی خواهد شد.
وی برگزاری جشنواره اختراعات دانشگاه آزاد را نقطه عطفی در تجاری سازی طرح های تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه دانست و گفت: گذر دانشگاه آزاد اسلامی از یک دانشگاه آموزش محور به پژوهش محور و کارآفرین است؛ بنابراین در این گذر باید از برنامه های دانشگاه در راستای تبدیل دانشگاه به یک دانشگاه نسل سوم استفاده کرد.
واشقانی به وجود بیش از 800 واحد فناور در کشور اشاره کرد و یادآور شد: اکنون سهم دانشگاه آزاد اسلامی از مراکز رشد کشور بیش از 35 درصد و 685 واحد فناور در آن مستقر است و بیش از 22 شرکت تاییدیه معاونت فناوری ریاست جمهوری را اخذ کرده و 33 شرکت مراحل تایید را می گذرانند.
وی با تشریح مسیری که تبدیل دانش به ثروت طی می کند، تاکید کرد: طبق معیارهای بین المللی، شناسایی مواردی از تحقیقات و پژوهش های علمی دارای نوآوری های خاص است و در گام بعدی باید هر موسسه در کنار پژوهشگرش قرار گرفته و به ثبت آن بپردازد.
معاون پژوهشی دانشگاه آزاد ضمن ارائه آماری از وضعیت ایران و جهان در تولید علم گفت: اکنون در تولید علم در منطقه رتبه اول و در جهان رتبه 15 را داریم ولی در تبدیل این علم به ثروت فاصله زیادی تا جایگاه مناسب کشور وجود دارد و تا رسیدن به اهداف سند چشم انداز 1404 و دستیابی به رتبه نخست هنوز فاصله زیاد است.
وی درباره وضعیت ثبت پتنت از سوی ایران نیز گفت: سهم ایران در این مقوله به قدری ناچیز بوده که در مقایسه های جهانی مطرح نشده است.
واشقانی تصریح کرد: بدون ثبت پتنت یک نقص مهم در روند تولید ثروت از علم وجود دارد و باید در این زمینه تلاش و سرمایه گذاری بیشتری کرده و گام های بلندی برداریم.
وی تاکید کرد: با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری در این زمینه، نخستین گام انجام پژوهش های ماموریت گرا و مساله محور که هدفش حل مسائل کشور و شکوفایی اقتصادی کشور است، لحاظ می شود.
واشقانی با تکیه بر اهمیت موضوع ثبت اختراع در کشور و به ویژه در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ثبت اختراع بین المللی در دانشگاه آزاد هنگامی ایجاد اعتبار می کند که به اسم این دانشگاه باشد و اکنون تعداد این گونه اختراعات، مناسب و قابل توجه نیست و امیدواریم این جایگاه با تشکیل اداره ثبت اختراع در دانشگاه آزاد اسلامی بهبود یابد.

**باید در به دست آوردن بازارهای جهانی و تکنولوژی بر تر دنیا به روز باشیم
معاون برنامه ریزی و اقتصاد استانداری البرز نیز در این مراسم بر لزوم حمایت از مخترعان و مبتکران در جامعه تاکید کرد و گفت: با مطرح شدن موضوع پساتحریم و برجام و با توجه به ورود سرمایه گذاران خارجی به کشور اسلامی در دو بخش سرمایه گذاری مستقیم و یا مشارکت باید در به دست آوردن بازارهای جهانی و تکنولوژی بر تر دنیا به روز باشیم.
علی کامکار تدابیر اندیشه شده مهم در این زمینه را نیازمند تعامل بین دانشگاه و صنعت دانست و اظهار کرد: کسانی که افکار دانش بنیانی دارند می توانند تحقیق کنند و با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد، شاهد آن هستیم که نیازمندی تولید در کشور و در صنایع وجود دارد و در جایگاه تجاری سازی دانش و تفکرات نوآوران مشکلاتی وجود دارد که باید مرتفع شود.
به گزارش  ایرنا از دانشگاه آزاد اسلامی، وی با اشاره به حساسیت هایی که دولت در این باره دارد، ابراز امیدواری کرد که با مشارکت بیشتر صنعت، دانشگاه و پژوهشگاه، افق روشنی پیش روی تجاری سازی محصولات دانش بنیان گشوده شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل