نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

با مهاراجه دایناسورها آشنا شوید

دکتر چائوهان زمین شناس و پژوهشگر دانشگاه کوچ گجرات که به عنوان یکی از اعضای تیم کاوش در جریان جزئیات کشف این فسیل جدید دایناسور قرار دارد ، اعلام کرد : تیم پژوهشگران این پروژه طی ده روز گذشته در این سایت به بررسی و مطالعه مشغول بودند و سرانجام آن ها در این عملیات موفق به کشف بخش هایی از بقایای استخوان لگن یک دایناسور شده اند .

منطقه گجرات به عنوان پارک ژوراسیک هندوستان شهرت دارد زیرا در این منطقه تا کنون بقایای صدها گونه مختلف دایناسور به دست آمده است .

به گفته این پژوهشگر زمین شناس ، برای تعیین سن دقیق این استخوان ها ، نیاز به انجام آزمایش ایزوتوپ های کربن وجود داشته و همچنین قرار است آزمایش های دیگری برای تعیین نوع و گونه این دایناسور نیز انجام شود .

گفتنی است در بین زمین شناسان ، منطقه گجرات به عنوان پارک ژوراسیک هندوستان شهرت دارد زیرا در این منطقه تا کنون بقایای صدها گونه مختلف دایناسور به دست آمده است . برای نمونه در سال 2003 میلادی تیمی از پژوهشگران موسسه نشنال جغرافی در بررسی های خود در حاشیه رود نارمادا در منطقه گجرات با بقایای پراکنده فسیل نوعی دایناسور برخورد کردند که پیش از این شناخته شده نبوده و در سایر مناطق دنیا نمونه دیگری از آن کشف نشده بود . این دایناسور از سوی دیرینه شناسان با نام راجا سوروروس  نارامادنیسیس Rajasaurus Narmadensis نامگذاری شد که به معنی پادشاه یا همان مهاراجه خزندگان نارامادا است .

راجاسوروروس  در حدود 30 فوت ( برابر با 9 متر و 10 سانتیمتر) بلندی داشته و جز گروه دایناسورهای گوشتخوار محسوب می شود . نکته جالب توجه در مورد این دایناسور ؛ تاج منحصر به فرد و تا حدی غیر عادی این دایناسور است . برخی از پژوهشگران اعتقاد دارند ممکن است این فسیل جدیدا کشف شده نیز به گونه راجاسوروروس تعلق داشته باشد .

منبع : phys.org

ترجمه: احسان محمدحسینی

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل