دکتر "رسول ملک فر" امروز در آئین برگزاری بیست و دومین کنفرانس اپتیک و فوتونیک و هشتمین کنفرانس مهندسی و فناوری فوتونیک ایران با اشاره به جوش و خروشی که از اواخر سال گذشته با ایجاد ستاد ملی سال جهانی نور در انجمن اپتیک و فوتونیک کشور آغاز شد، گفت: برگزاری بیش از 200 سخنرانی و 135 سمینار و همایش در کشور در کنار برنامهها و فعالیتهایی نظیر چاپ و ارائه مقالات و غیره از جمله اقداماتی بود که از سوی این ستاد در سال 2015 میلادی که به نام سال جهانی نور نامگذاری شد، انجام گرفت.
وی با تقدیر از تلاشهای صورت گرفتهی توسط اعضای این انجمن در یک سال اخیر که حتی به اذعان برخی، حالت فراملی به خود گرفته بود، تاکید کرد: قطعاً همین انتظار نیز از انجمنهای علمی کشورمان که تعداد آنها قریب 370 مورد است، وجود دارد.
ملکفر با اشاره به حمایتها و توجه وزارت علوم به انجمنهای علمی در دولت یازدهم از جمله پیگیری اختصاص مکانی برای استقرار انجمنها و تاکید بر حمایت از انجمنهای علمی از سوی دانشگاهها، اظهار کرد: البته توان انجمنهای علمی باید در تصمیمگیریهای کلان کشور و در کمیسیونهای مختلف و شوراهای برنامهریزی، مجلس شورای اسلامی، شورای عالی انقلاب فرهنگی و غیره نیز مورد استفاده قرار گیرند.
وی در ادامه به نقش موثر انجمن اپتیک و فوتونیک به عنوان یک حوزه میان رشتهای اشاره کرد و گفت: باید از این ظرفیت بیشتر در مسائل کلان کشور بهره گرفته شود.
وی به برگزاری همایشهای مختلف انجمن برای رفع مشکلات صنعت اشاره و در این رابطه برگزاری اولین همایش اشتغالآفرینی و بررسی مشکلات صنعت به ویژه در حوزه اپتیک و فوتونیک در آبانماه امسال در بزرگترین شهرک صنعی کشور یعنی شهرک عباسآباد تهران با قریب دو هزار و 200 واحد صنعتی، که مورد توجه دانشگاهها و صنعتگران نیز قرار گرفت را یادآور شد.
رئیس انجمن اپتیک و فوتونیک ایران همچنین از رایزنیهای صورت گرفته با ستاد فناوری نانو در راستای تعامل بیشتر در حوزههای نانو ساختارها و نانو فوتونیک و موضوعات مرتبط با فناوری نانو خبر داد و گفت: مقرر است که مقالات مرتبط با موضوع نانو در حوزه نور مورد حمایت این ستاد قرار گیرد که در همین رابطه برای اولین بار پس از این کنفرانس مستندات و مقالات مرتبط برای حمایت به ستاد گزارش خواهد شد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به نقش موضوع دیپلماسی علمی در توسعه کشورها اشاره و تاکید کرد: امروز با توجه به احساس عطشی که در منطقه وجود دارد، بهترین فرصت برای توسعه تعاملات بینالمللی در حوزه مسائل علمی است و میتوان با ورود به مشارکتهای مختلف بینالمللی در این حوزه نقش موثر و خوبی را نه تنها در غرب آسیا بلکه در سایر حوزههای بین المللی ایفا کنیم.
ملکفر معتقد است که انجمن اپتیک و فوتونیک ایران در این حوزه میتواند جزو برترینها باشد که البته با حمایت وزارت و همت اعضای انجمن، این موفقیت سهلتر خواهد بود.
وی همچنین از فراهم شدن شرایط برای استفاده از نیروهای دانشجویی و دانشآموزی در این حوزه خبر داد و در این باره گفت: آییننامه دانشجویی و دانشآموزی در حال تدوین است تا از این نیروی عظیم استفاده کامل ببریم.
به گزارش ایسنا ،ملکفر در بخش پایانی سخنانش این نوید را نیز داد که به زودی و با کسب مجوزهای مربوطه، اولین مجله علمی ترویجی و فارسی زبان در حوزه علم اپتیک و فوتونیک با عنوان "نور" در کرمان منتشر و در سطح کشور عرضه شود.
No tags for this post.