هومن کاغذیان در خصوص اهداف کلان نظام علم، فناوری و نوآوری واکسن در افق۱۴۰۴، گفت: با توجه به اینکه واکسنهای تولیدی ایران از نظر کیفیت قابل رقابت با انواع خارجی این نوع واکسنها هستند، به همین دلیل باید پس از اخذ تاییدیه سازمان جهانی بهداشت شرایط تاسیس پایگاههای تولید و فروش واکسنهای ایرانی در دیگر کشورها را فراهم کنیم.
وی افزود: بر اساس اهداف سند واکسن، قرارگرفتن ایران، در فهرست ۱۰ کشور برتر سازنده واکسن جهان، دستيابی به ۳ درصد از سهم بازار جهانی واكسن و شکلگيری دست کم ۶۰ شرکت دانشبنيان خصوصی در حوزه واکسن در کشور نیز جزء اولویتهایی است که کارگروه واکسن به دنبال ترویج و اجرایی شدن آنها در کشور است.
به گفته کاغذیان، شكلگيری دو شركت بزرگ صاحب برند ايرانی در حوزه واكسن در سطح جهان نیز از دیگر اهدافی است که در سند واکسن به دنبال تحقق آن هستیم.
وی تصریح کرد: اخذ تاييديههای بينالمللی برای تمام واكسنهای ايرانی را نیز به صورت جدی پیگیری میکنیم تا بتوانیم واکسنهای تولیدی کشور را با تاییدیههای معتبر جهانی در دنیا عرضه کنیم.
رئیس کارگروه واکسن ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی، تدوين يک كتاب مرجع ملی و بينالمللی در حوزه واكسن و دستيابی به شاخصهای برتر علم و فناوری واکسن در جهان اسلام را نیز به عنوان دیگر اهداف تعیین شده برای افق در سند واکسن۱۴۰۴ برشمرد.
کاغذیان درباره ماموریتهای تعیین شده در سند واکسن، گفت: ارتقای سلامت و امید به زندگی، ایجاد اشتغال برای دانشآموختگان و حفظ نخبگان، خلق ثروت و افزایش تولید ناخالص داخلی، احیاء مرجعیت علمی و فناورانه کشور در حوزه واکسن و تقویت قدرت و اقتدار ملی و منطقهای و کمک به ثبات و دوام استقلال کشور در سایه شکست تحریمهای بینالمللی مهمترین ماموریتهای سند واکسن است.