به گزارش ایرنا, موتورهای توربینی موتورهایی هستند که از انرژی گازهای گرم و پرفشار برای به حرکت درآوردن یک قطعه دوار استفاده می کنند تا توان مکانیکی یا پیش رانش یک مجموعه را تامین کنند.
موتورهای توربینی به دو دسته هوایی و زمینی دسته بندی می شوند؛ موتورهای توربینی هوایی در هواپیماها و هلی کوپترها کاربرددارد و به آن ها توربوجت نیز گفته می شود.
موتورهای توربینی زمینی به توربوکمپرسورها و توروبو ژنراتورها مشهورند که از آن ها برای پمپاژ نفت و گاز، پتروشیمی و فولاد استفاده می شود.
یک شرکت دانش بنیان توانسته با توان متخصصان داخلی اجزای داخلی یک موتور توربینی هوایی سبک و کمپرسورها را تولید کند.
فاطمه جوادی مدیرعامل شرکت تولیدکننده اجزای داخلی این توربوجت ها در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: تمامی اجزای توربوژنراتورها و توربوجت ها با توان 300 کیلووات در این شرکت بومی سازی شده است و این اجزا شامل تمامی بخش های موتور و سیستم های کنترل است.
وی افزود: این موتورها در حوزه های مختلف از جمله صنایع هوایی، نفت، گاز و بهداشت و درمان و پدافند غیرعامل کاربرد دارد.
جوادی با بیان اینکه این شرکت توانسته در زمینه کمپرسورهای جریان محوری و گریز از مرکز، استاتور و توربین جریان محوری و شعاعی، محفظه احتراق، دیفیوزر و سیستم کنترل آن نیز به موفقیت هایی برسد خاطرنشان کرد: این محصول قابلیت استفاده از انواع سوخت مانند سوخت جت، نفت سفید، گازوئیل، بیودیزل، بنزین، گاز مایع و گاز طبیعی را دارد.
جوادی یکی از مزایای تولید قطعات این محصول در کشور را ،کاهش هزینه های تولید عنوان کرد و گفت: با توجه به تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران چنین اجزایی با قیمتی بسیار بالاتر در اختیار ما قرار می گیرد درحالی که می توان این محصولات را درداخل تولید کرد. علاوه براین با تولید داخلی چنین محصولاتی می توان به ارایه خدمات پس از فروش و تعمیرات با هزینه کمتر پرداخت.
دو موتور توربوجت و توربو کمپرسور در پنجمین نمایشگاه ملی علم تا عمل در معرض دید عموم قرار گرفته بود.
این نمایشگاه در روز های سوم تا پنجم اسفندماه و با شرکت 696 طرح دانش بنیان تجاری سازی شده درمصلی بزرگ امام خمینی (ره) در تهران برگزار شد.
No tags for this post.