توسعه فضا مهمترین نیاز مرکز تحقیقات توانبخشی اسکلتی دانشگاه جندی‌شاپور

دکتر شاهین گوهرپی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این‌ که تحقیقات این مرکز به‌ طور کلی درزمینهٔ بیماری‌های اسکلتی عضلانی انجام می‌شود، اظهار کرد: محورهای عمده تحقیقات امسال بیماری‌هایMS ‌، دیابت، سالمندان و بیماری‌های مغز و اعصاب مانند سکته مغزی و پارکینسون است.

وی با تصریح بر این‌ که در این مرکز تنها پژوهش انجام نمی‌شود بلکه نتیجه پژوهش‌ها به‌عنوان پروتکل درمانی به بیرون ارائه می‌شود، افزود: اگرچه تحقیقات بنیادی نیز در مرکز انجام می‌شود اما بیشتر تحقیقات کاربردی و بالینی هستند و نتایج آن‌ها برای درمان بیماران استفاده می‌شود.

رییس مرکز تحقیقات توانبخشی اسکلتی عضلانی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز خاطرنشان کرد: امسال دستگاه‌های جدیدی برای مرکز خریداری و نصب‌ شده‌اند که برای فعالیت‌های پژوهشی‌ درمانی از آن‌ها استفاده می‌شود این دستگاه‌ها حتی در آزمایشگاه‌های سطح کشور نیز کمیاب هستند.

وی درخصوص پژوهشگران مرکز اظهار کرد: محققان این مرکز اعضای هیات‌ علمی و دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری هستند که در کنار کار آموزشی، کار پژوهشی نیز انجام می‌دهند در حال حاضر مشکلی از لحاظ نیروی انسانی متخصص برای مرکز وجود ندارد و دو نفر مهندس و دو نفر به‌ عنوان نیروی زبده نیز در این مرکز خدمت می‌کنند.گوهرپی فضای فیزیکی را مهم‌ترین مشکل مرکز عنوان کرد و گفت: فضای فیزیکی کم و حجم فعالیت‌های مرکز بسیار بالاست چرا که دانشجویان تحقیقات را به دنبال هم انجام می‌دهند و زمان برای تحقیق هر دانشجو محدود است البته از دیگر مشکلات تحقیقات در این حوزه عدم مراجعه بیماران در ساعت مقرر شده است که زمان معالجه را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به شرایط فعلی مرکز، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به فضای کنونی تجهیزات مناسبی در اختیار مرکز قرار دارد اگر فضا بزرگ‌تر شود تجهیزات بیشتری نیز خریداری و نصب خواهد شد همچنین از زمان تصویب مرکز به‌ عنوان یک مرکز تحقیقاتی رسمی و مستقل، اعتبارات آن نسبت به سال گذشته چندین برابر شده است.

رییس مرکز تحقیقاتی توانبخشی بیماری‌های اسکلتی و عضلانی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز همچنین به تعداد مقالات نمایه‌ شده توسط محققان این مرکز در سال 93 اشاره و عنوان کرد: سال گذشته 25 مقاله داخلی و 20 مقاله خارجی از سوی پژوهشگران مرکز در مجلات علمی معتبر به چاپ رسیده که امسال از نظر تعداد مقاله رشد حدود 30 درصدی و از لحاظ ارجاع به مقالات نیز رشد زیادی داشته است.

گوهرپی با بیان این‌ که دو اختراع این مرکز در مرحله ثبت هستند، خاطرنشان کرد: تعداد سمینارهای داخلی برگزار شده 25 عنوان و تعداد سمینارهای خارجی 6 عنوان بوده است که این تعداد امسال کمتر شده اما در سال آینده قطعاً رشد خواهد داشت همچنین تعداد مقالات ارائه‌ شده در همایش‌های خارج از کشور در سال 93 دو مقاله و امسال پنج مقاله است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا