ساخت ماشین برداشت گیاه دارویی

دکتر نقی حاجی زاده نیاری رئیس باشگاه پژوهشگران واحد تاکستان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: برای طراحی و ساخت ماشین برداشت گل گاو زبان از سازوکار جاروهای برقی الگو برداری گردید ولی با این تفاوت که جاروهای برقی مجهز به موتوری برقی بوده، اما به خاطر عدم دسترسی به برق در مزارع و محیط‌های کشت این گیاه به جای موتور برقی از یک موتور احتراقی استفاده گردیده است.  
 
وی افزود: اجزای ساختمانی این ماشین مشتمل بر نیروی محرکه (موتور)، پنکه، مخزن، لوله‌های رابط، لوله مکش و غیره می باشد.در فرآيند طراحي و ساخت اين ماشين، همواره سعی گردیده است تا سازگاری آن با كليه شرايط زراعی و غیر زراعی موجود همچون خصوصیات فیزیکی و مکانیکی گیاه، سطح زیر کشت، نحوه کشت، عوامل محیطی و طبیعی مناطق رشد گیاه (ناهمواری‌ها) و غیره مد نظر قرار گيرند.به منظور اجرای آزمون و ارزيابي اوليه و تعيين ميزان كارآيي آن، ماشين در شرايط زراعي مختلف مورد آزمون و ارزيابی قرار گرفت. بر اساس آزمون‌های به عمل آمده در شرايط واقعی كار ظرفيت مزرعه‌ای آن  بين 3/0 تا  4/0 کیلوگرم گل‌گاوزبان در ساعت متغیر است. لازم به ذکر است، میزان ظرفیت مزرعه ای آن متاثر از تراکم کشت، مهارت اپراتور، میزان ناهمواری‌های موجود در منطقه (میزان سهولت دسترسی به گیاه) و غیره است.
 
براساس بررسی‌های به عمل آمده، برای برداشت یک کیلوگرم گل گاوزبان به یک نفر – روز نیروی کارگری نیاز است. در حالی که با استفاده از این ماشین و یک نفر کارگر در روز به طور میانگین حدود سه و نیم کیلوگرم گل‌گاوزبان می توان برداشت نمود. 
 
وی با اشاره به کاربردهای این دستگاه تصریح کرد: این ماشين برای برداشت محصول گل گاوزبان در مناطقي كه اين محصول كشت و كار می‌شود كاربرد دارد. در فرآیند طراحی و ساخت همواره چند منظوره بودن ماشین مد نظر قرار گرفته است. با نصب یک قیچی در قسمت جلویی لوله مکش، از این دستگاه علاوه بر برداشت گل‌گاوزبان برای برداشت.
No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا