به گزارش ایرنا از خبرگزاری یونایتدپرس، نوزادان کوچکتر از شش ماه از جمله گروه هایی هستند که نمی توانند واکسن آنفلوانزا دریافت کنند زیرا سیستم ایمنی آنها هنوز توان محافظت در برابر عفونت را ندارد.
محققان دانشگاه میسوری با طراحی نسخه جدیدی از واکسن آنفلوانزا که در آن هیدروکسید آلومینیوم با لاکتوفرین پروتئین جایگزین می شود، متوجه شدند که این واکسن در پیشگیری از عفونت موثر است.
هیدروکسید آلومینیوم که در واکسن آنفلوانزا استفاده می شود، یک واکنش سیستم ایمنی ایجاد می کند، به این صورت که محل واکسن را برای جذب گلبول های سفید خون به نام نوتروفیل ها به این منطقه تحریک می کند.
بدون جذب این سلول ها، بدن نمی تواند مبارزه با عفونت را زمانی که در معرض پاتوژن ها قرار می گیرد، بیاموزد.
نوتروفیل ها به طور طبیعی لاکتوفرین ترشح می کنند، لاکتوفرین که در شیر مادر نیز یافت می شود، از نوزادان و کودکان کم سن و سال در برابر عفونت محافظت می کند.
محققان تصور می کنند که افزایش مقدار لاکتوفرین در بدن می تواند جایگزین مناسبی برای هیدروکسید آلومینیوم باشد.
مایکل شرمن محقق بهداشت کودکان در دانشکده پزشکی دانشگاه میسوری در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: واکسن آنفلوانزا سیستم ایمنی فرد را برای ساخت آنتی بادی هایی که با ویروس آنفلوانزا مبارزه می کنند، تحریک می کند.
اما بدن نوزادان کوچکتر از شش ماه زمانی که واکسن آنفلوانزا را دریافت می کنند، قادر به ساخت آنتی بادی ها نیست، علت، این است که سیستم ایمنی آنها به ماده افزودنی موجود در واکسن آنفلوانزا که سیستم ایمنی بدن را در زمان مواجهه به یک ویروس تقویت می کند، واکنش نشان نمی دهد.
محققان در این مطالعه که در نشریه Biochemical and Biophysical Research Communications منتشر شد، به چند گروه از موش ها که از لحاظ سنی مشابه نوزاد انسان بودند، واکسن حاوی هیدروکسید آلومینیوم و یا حاوی لاکتوفرین دادند و سپس آنها را در معرض یک گونه آنفلوآنزا قرار دادند.
در این آزمایش ظاهرا لاکتوفرین بهتر از هیدروکسید آلومینیوم عمل کرد و در مقایسه با گروهی که به آنها واکسنی بدون هر نوع افزودنی داده شده بود، چهار برابر بیشتر از ابتلا به آنفلوانزا پیشگیری کرد.
محققان تصریح کردند که فعلا بهترین راه محافظت از نوزادان، واکسینه کردن مادر آنها و تمامی افرادی است که در ارتباط نزدیک با کودک قرار می گیرند.