بر اساس این گزارش جدید امکان آن وجود داشته که حیاتی فرا زمینی در سایر سیارات قابل سکونت رشد و تکامل پیدا کند اما حالا خیلی سخت است که اثری از آن پیدا کرد.دانشمندان نتیجه این گزارش را بهترین پاسخ به یکی از سؤالهای قدیمی بشر می دانند: «آنها (بیگانگان) کجا هستند؟»
این گزارش توسط گروهی از دانشمندان دانشگاه ملی استرالیا در کانبرا تهیه شده است. آدیتیا چوپرا از تهیه کنندگان این گزارش می گوید: بدون شک عالم مملو از سیاراتی است که شرایط سکونت در آنها وجود دارد و به تبع آن می توان گفت امکان وجود بیگانگان در گوشه و کنار عالم وجود دارد.
اما این گزارش تأکید می کند که آنچه که «حیات اولیه» نامیده می شود به واسطه سست و ناپایدار بودنش به ندرت شانس تکامل و ادامه یافتن را داشته است.بر اساس مستندات ارایه شده در این گزارش، اصولا شرایط زیست محیطی در سیارات جوان ناپایدار است و به همین دلیل شانس اندکی را می توان برای ادامه حیات در آنها در نظر گرفت. این نگرش درخصوص سیارات قابل سکونت نیز صدق می کند.
دانشمندان در این گزارش به این واقعیت تأکید دارند که در ۵۰۰ میلیون سال ابتدایی پیدایش یک سیاره امکان ادامه حیات وجود ندارد زیرا شرایط محیطی آن داغ و نامناسب برای گونه های حیاتی است اما امکان پیدایش حیات در ۵۰۰ میلیون سال بعدی وجود دارد و این زمانی است که سیاره سرد شده و شرایط برای ادامه حیات گونه ها وجود دارد.
به گزارش مهر،اما باز هم دانشمندان نسبت به وجود حیات در ۵۰۰ میلیون سال بعدی هر سیاره امیدی ندارند زیرا همزمان با سرد شدن سیاره آب موجود در آن به واسطه عواملی از جمله تأثیر گازهای گلخانه ای از بین می رود.