نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تشخیص به موقع افتادگی لگن درنوزادان با انجام سونوگرافی دربدو تولد

دکتر تقی بغدادی درکنفرانس ماهانه انجمن جراحان ارتوپدی ایران موضوع مزبور را شایع ترین مشکل ارتوپدی کودکان دانست و اظهار داشت: افتادگی و دررفتگی لگن شایع ترین بیماری حوزه ارتوپدی در نوزادان است، بنابراین وقتی نوزاد در بیمارستان متولد می شود ، ابتدا توسط یک متخصص اطفال مورد معاینه قرار می گیرد که لازم و ضروری است .
وی ، انجام معایناتی از لگن نوزاد هنگام تولد از سوی پزشک را مورد تاکید قرار داد و گفت : پزشک چنانچه در معاینات مشکوک به بیماری افتادگی لگن و یا تشخیص قطعی آن شد، باید او را به یک متخصص ارتوپدی نوزاد ارجاع دهد.
بغدادی اضافه کرد : چنانچه افتادگی لگن دربدو تولد تشخیص داده شود به راحتی و درکمترین زمان قابل درمان است ،اما عدم تشخیص درست ،با افزایش سن روش درمان و پاسخ به درمان در نوزادان با مشکلاتی همراه خواهد شد، هرچند که در نهایت قابل درمان است.
رئیس انجمن جراحان ارتوپدی اطفال ایران، اظهار داشت: برخی معاینات مشکلات لگن به چشم غیرمسلح و به وضوح مشخص است ،اما در برخی موارد دیگر نیاز به انجام سونوگرافی از مفاصل لگن دارد، بنابراین متخصصان اطفال باید به علائم و نشانه های این بیماری توجه بسیاری داشته باشند تا در صورت مشاهده هر یک و مشکوک شدن به بیماری نوزاد را سریع به ارتوپدهای کودکان ارجاع دهند.
بغدادی یادآورشد: بسیاری ازکشورهای پیشرفته برای کاهش بروز این دسته از ناهنجاری ها علاوه برغربالگری های بدو تولد، سونوگرافی از ماهیچه لگن را نیز انجام می دهند.
وی افزود: والدین نیز باید توجه داشته باشند ، چنانچه مشاهده تقارن اندام ها، کوتاه یا بلند بودن یک پا نسبت به پای دیگر و یا ناتوانی در بازکردن کامل یک پا باید بلافاصله به پزشک مراجعه کنند ،زیرا این علائم ممکن است نشان از بروز افتادگی لگن باشد.
فوق تخصص ارتوپدی اطفال، لنگ زدن یک پا درهنگام راه رفتن را یکی دیگر از علائم افتادگی لگن در کودکان دانست و گفت: افتادگی لگن در برخی کودکان با لگ زدن یک پا در هنگام راه رفتن بروز می یابد که در این صورت نیز مراجعه به پزشک ضروری است ،زیرا ، تشخیص قطعی ممکن است نیاز به انجام جراحی را ضروری سازد .
به گزارش ایرنا از انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران، بغدادی در خصوص میزان شیوع افتادگی لگن در نوزادان، گفت: آمارها نشان می دهد از هر یکهزار تولد، تعداد سه نوزاد به افتادگی لگن مبتلا می شود که این رقم بسیار بزرگ است و نیاز به توجه علائم، تشخیص و درمان آن دارد.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل