همچنین این اقدام باعث کاهش قابل ملاحظه تولید گاز های گلخانهای، جنگل زدایی و دیگر خطراتی است که جهان فعلی را تهدید میکند. بر اساس گزارشی که توسط متخصصان پسمان در انگلستان تهیه شده است دستیابی به چنین هدفی باعث بهرهوری بیشتر، تولید بهتر و رشد اقتصادی بهتر خواهد شد، با این حال دستیابی به این هدف آرمانگرایانه به این معنی است که مصرف کنندگان باید میزان دور ریز مواد غذایی و نوشیدنیشان را تا نصف کاهش دهند.
براساس گزارشها حدود یک سوم غذای تولیدی جهان در حال حاضر سر از سطل زباله در میآورد، این دورریز به همراه غذایی که سالانه توسط مصرف کنندگان هدر میرود، سالانه رقمی بالغ بر ۴۰۰ میلیارد دلار میشود. اما این رقم با گسترش طبقه متوسط در ۱۵ سال آینده به حدودسالانه ۵۸۲ میلیارد دلار خواهد رسید. در گزارش جدید که با عنوان « راهکارهای دستیابی به اهداف اقتصادی و محیطزیستی به وسیله کاهش دور ریز زباله» توسط سیستم مشاورهاس بدنه دولت انگلستان تنظیم شده است، علاوه بر منافع اقتصادی به تاثیر مثبت کاهش دورریز غذا در مبازره با تغییرات اقلیمی اشاره شده است. این کاهش میتواند در مقاطع مختلفی در زنجیره تولید و توزیع و سپس مصرف غذا رخ دهد. برای این هدف راهکار های عملی همچون کاهش دمای متوسط یخچالها و یا بسته بندیهای بهتر توصیه شده است که میتواند باعث ماندگاری طولانی تر مواد غذایی شود. تخمین زده میشود سیستمهای بهتر سرمایشی می تواند باعث حفظ حدود ۲۵ درصد مواد غذایی در کشورهای توسعه یافته شود. در انگلستان در سال ۲۰۱۲ فقط در بخش مصرف خانگی۷ میلیون تن مواد غذایی دور ریخته شده است که می توان با ان ۹ بار کل استادیوم ویمبلی را پر کرد. جلوگیری از این میزان دور ریز در بخش خانگی باعث کاهش حدود ۱۷ میلیون تن دی اکسید کربن ورودی به جو زمین خواهد شد. بر اساس این گزارش دور ریز مواد غذایی در سراسر جهان مسئول حدود ۷ درصد تولید گازهای گلخانهای در سال است که بیشتر از کل تولید گاز های گلخانه ای در بخشی از اتحادیه اروپا است. به همین جهت این گزارش خواستار اقدام جهانی دولتها بر علیه دور ریز مواد غذایی شده و و از دولتها در سراسر جهان خواسته تا این اقدام را در الویت اقدام هایشان قرار دهند. کاهش دور ریز غذا در شرایطی که جهان با فشار بیشتر از اندازه بر منابع زیستی مثل آب شیرین، جنگلها، جو زمین و اقیانوسها روبرو است میتواند نقش موثری در بهبود وضعیت اسف بار محیط زیست در سراسر زمین داشته باشد. همچنین کاهش دورریز نیاز به زیر ساختو سرمایه گذاری کلان نداشته و با اقدامات آموزشی و و تبلیغاتی و بهینه سازی شیوه و سیستم مصرف و همچنین تغییر نگرش به مواد غذایی قابل دسترس است.
No tags for this post.