پرفسور علی گرجی در نشست خبری پنجمین گردهمایی بینالمللی ایمنی راه و ترومای کودکان اظهار داشت: آمارها نشان میدهد ۳ هزار کشته حوادث ترافیکی در کشورمان را کودکان تشکیل میدهند، در حالیکه میتوانیم با استفاده از صندلی کودک این آمار را کاهش دهیم.
وی با اعلام اینکه در کشور سوئد با ۸.۵ میلیون نفر جمعیت در سال گذشته تنها ۴ کودک زیر ۱۲ سال بر اثر حوادث ترافیکی جان خود را از دست دادهاند، تاکید کرد: بررسیها نشان میدهد استفاده از صندلی کودک استاندارد برای نوزادان تا ۷۰ درصد و برای کودکان ۲ تا ۱۰ سال تا ۵۵ درصد از مرگ و میر در حوادث ترافیکی جلوگیری میکند.
گرجی بر استفاده از کلاه ایمنی در هنگام استفاده از دوچرخه تاکید کرد و گفت: از جمع ۵ مورد قوانین راهنمایی و رانندگی کشورهای پیشرفته دنیا ما ۴ مورد را در کشورمان اعمال میکنیم و تنها یک مورد که مربوط به صندلی کودک است، اعمال نمیشود.
وی همچنین با انتقاد از وزارت آموزش و پرورش و خودروسازان که هیچگاه در کنگرههای بینالمللی ایمنی راه و ترومای کودکان حاضر نمیشوند، گفت: در کشورهای پیشرفته آموزشهای ترافیکی جزو دروس رسمی است، در حالیکه وزارت آموزش و پرورش ما باید پاسخ بدهد برای کاهش تلفات ترافیکی که متوجه کودکان نیز هست، چه آموزشهایی در مدارس ارائه میدهد.
مدیر مرکز تحقیقات علوم و اعصاب بیمارستان خاتم همچنین فضای فیزیکی مدارس را مورد اشاره قرار داد و گفت: مدارس باید به گونهای احداث شوند که دانشآموزان هنگام خروج از هر نقطهای دیده شوند؛ ضمن اینکه علائم راهنمایی و رانندگی نیز در اطراف مدارس نصب شود.
به گزارش مهر،گرجی همچنین به خودروسازان توصیه کرد در تبلیغات خود صندلی کودک را به خریداران پیشنهاد دهند.
No tags for this post.