برنامه جهاد دانشگاهی برای ایجاد مرکز پزشکی ناباروری وسرطان سینه در لرستان
به گزارش ایسنا ، دکتر حمیدرضا طیبی در دیدار با مهندس هوشنگ بازوند، استاندار لرستان با تاکید بر این که در جهاد دانشگاهی سرمایهگذاری میکنیم تا کار و صنعت مورد استفاده مردم قرار گیرد، اظهار کرد: متاسفانه واردات ضربه بزرگی به این امر وارد کرده است.
وی با بیان اینکه چنانچه بخواهیم چند کار بزرگ در منطقه زاگرس به انجام برسانیم، باید مجموعه مزیتهای استانهای زاگرسنشین را کنار هم قرار دهیم و با یک تقسیم کار مناسب از حداکثر منابع استفاده کنیم، اضافه کرد: البته 80 درصد مزیتهای استانهای زاگرسنشین شبیه به هم هستند و نیاز است در هر استانی که کاری را به انجام میرسانیم، به گونهای باشد که به درد استانهای دیگر بخورد و تبدیل به کارهای اقتصادی خوب چه در حوزه کشاورزی و چه پزشکی شود و در نهایت مشکلات مردم حل شده و ثروت ملی ایجاد کند.
رئیس جهاد دانشگاهی با تأکید بر اینکه اگر در حوزه مرتبط کار کنیم، قطعاً پژوهشگاه رویان و ابن سینا به کمک ما میآیند، تاکید کرد: نمیتوان همین کار را به صورت موازی برای استانهایی همچون ایلام و کهگیلویه و بویر احمد انجام داد، بلکه باید تقسیم منطقهای کار صورت گیرد که ارزش اقتصادی داشته باشد و منجر به ایجاد شغل و ثروت شود.
وی اضافه کرد: علاقهمند هستیم تقسیم کار در این منطقه صورت گیرد و ما هم توان علمی آن را داریم.
طیبی بر ضرورت ایجاد مراکز تحقیقات تخصصی در لرستان تأکید کرد و گفت: پژوهش در گروههای پژوهشی انجام میشود و نتیجه کار که محصول و خدمات است، تحت عنوان خدمات تخصصی ارائه میشود.
وی گفت: برنامهای جدی در حوزه گیاهان دارویی در لرستان داریم، چراکه این استان پتانسیل خوبی در این راستا دارد و میتوان کار شاخصی در لرستان به انجام رساند.
طیبی با بیان اینکه مقدمات و بررسیها به منظور ایجاد مرکز پزشکی در استان در دست انجام است تا در دو حوزه ناباروری و سرطان سینه در مرکز سرطان فعالیت شود، اظهار کرد: از صحبت و همکاری با بخش خصوصی استقبال میکنیم و باید کار را در منطقه به گونهای برنامهریزی کنیم که ارزش اقتصادی داشته باشد و سرمایهگذار از این مهم نیز استقبال کند.
وی با تأکید بر اینکه به لحاظ علمی تجربه متراکم خوبی در جهاد دانشگاهی وجود دارد، اضافه کرد: تجربههایی که در حوزههای ژنتیک داریم، میتواند در ارتقای دام و آبزیان موثر باشد، ما روی مباحث ژنتیکی کار میکنیم که البته کار علمی پیچیده و ارزشمندی است.
رئیس جهاد دانشگاهی با تأکید بر اینکه میتوان از تجربه ما در حوزه پزشکی و ژنیتک نیز استفاده کرد، یادآور شد: مشتری ما دولت و سازمانهای بزرگ هستند.
طیبی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی لرستان با وجود حضور دکتر سید علی نادر دهقانی الوار، توان و انرژی خوبی دارد و نیاز است مورد حمایت قرار گیرد، یادآور شد: سرعت انجام کار در جهاد دانشگاهی مطلوب است، چرا که هنوز روحیه جهادی وجود دارد، منتها امکانات ما محدود است. کمتر از 20 درصد منابع ما توسط دولت تأمین میشود و 80 درصد از نتیجه کارهای علمی، تجاریسازی و آموزشی کسب درآمد میشود.
رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه سرمایهگذار اگر بداند یک سری حمایتها از او میشود، قطعاً استقبال و از منابع بانکی استفاده میکند و البته آن وقت میتواند این تسهیلات را برگرداند، تصریح کرد: در کشور صنعت نفت، ریل، فولاد، کانیهای غیرفلزی و فلزی توسعه یافته است.
وی گفت: واردات به کشور باید با الگویی هوشمندانه صورت پذیرد و این موضوع توسط دولت کنترل شود. ما میتوانیم در این زمینه برنامهریزی کنیم.
طیبی با اشاره به اینکه در حوزههای پزشکی و مهندسی حمایت از مدیران جهاد دانشگاهی موثر بوده و استانداران استانهایی همچون خراسان و خوزستان و کرمانشاه از طرحهای جهاد دانشگاهی حمایت کردند و مرکز جهاد دانشگاهی قوی نیز داشتند، یادآور شد: ما منابع محدودی داریم، اما علاقه به کار ما زیاد است و فکر نمیکنم هیچ مجموعهای بتواند همانند جهاد دانشگاهی با این امکانات محدود به این میزان ثروت ملی ایجاد کند.
No tags for this post.