پرورش بافت عضله پا از سلول در آزمایشگاه
به گزارش ایسنا، محققان توانستند یک عضله پا را از سلولهای مهندسیشده برای تولید بافت پیوندی در آزمایشگاه پرورش دهند. بافت نهایی در
نزدیکی یک عضله عادی منقبض شونده قرار گرفت تا در آنجا، عضله جدید تغذیه شده و رشد کند.
این روش میتواند به درمانهای خاص برای طیف وسیعی از بیماریهای عضلانی بیانجامد.
دانشمندان از سلولهای پیشساز mesoangioblast استفاده کردند که با یک هیدروژل در ظرف آزمایشگاهی پرورش یافتند. این سلولها نیز به منظور تولید یک فاکتور رشد که رشد رگهای خونی و عصبی را تحریک میکند، اصلاح ژنتیکی شده بودند.
سلولهای مهندسی شده با این روش، پروتئین فاکتور رشدی را بیان میکنند که سایر سلولهای لازم برای رشد سلولهای خونی و عصبی را از میزبان جذب کرده و به بقا و بلوغ الیاف عضلانی تازه شکلگرفته کمک میکند.
پس از اینکه بافت پیوندی در سطح ماهیچه اسکلتی در زیر پوست موش کاشته شد، الیاف عضله بالغ، یک عضله کامل و کاربردی را طی چند هفته تشکیل دادند. همچنین جایگزینی عضله آسیبدیده با این بافت منجر به تولید یک عضله مصنوعی کاربردی بسیار مشابه درشتنی قدامی شد.
مهندسی بافت عضله اسکلتی یک چالش چشمگیر محسوب میشود، اما پتانسیل قابل توجهی برای درمان انواع گوناگون آسیبهای غیرقابل برگشت عضلاتی دارد که در بیماریهای مانند دیستروفی عضلانی دوشن رخ میدهد.
تاکنون تلاشها برای بازسازی یک عضله کاربردی در خارج یا مستقیما داخل بدن ناموفق بودهاند. عضلات مصنوعی تولید شده در آزمایشگاه نیز معمولا در روند انتقال به درون بدن دوام نمیآوردند، زیرا میزبان نمیتواند رگهای خونی و عصبی لازم برای تامین نیازهای چشمگیر بافت به اکسیژن را تامین کند.
در آینده، بافتهای آسیبدیده عضلانی میتوانند با کاشت سلولهای خون بیمار در یک ماتریکس هیدروژل بر روی عضله باقیمانده، بازیابی شوند.
گام بعدی محققان، استفاده از مدلهای حیوانی بزرگتر برای آزمایش تاثیر این رویکرد پیش از آغاز تحقیقات بالینی خواهد بود.
نتایج این تحقیق در مجله EMBO Molecular Medicine منتشر شده است.
No tags for this post.