مرتضی پرهیزکار روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: کیفیت محصول ایرانی قابل رقابت با مشابه خارجی خود بوده و کاملا سازوگار با شرایط پرورش ماهی داخلی است.
وی با اشاره به این که استفاده از این واکسن موجب می شود تا غذای سالم در اختیار شهروندان قرار گیرد، اظهار کرد: با توجه به توصیه هائی که به شهروندان برای مصرف گوشت سفید به خصوص ماهی می شود، باید این غذاها سالم در اختیار آنان قرار گیرد.
پرهیزکار با اشاره به اینکه واکسن ماهیان سردابی می تواند بیماری های استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس را از بین ببرد، گفت: برای تولید این واکسن از سوش های بومی استفاده شده و به همین دلیل موثرتر از مشابه خارجی خود عمل می کند.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی نیز در این مورد به خبرنگار ایرنا گفت: یکی از مشکلات جدی در این حوزه، وجود بیماری ها در بین ماهیان به خصوص سردابی است که با تلاش محققان جهاد دانشگاهی تهران، واکسن ماهیان سردابی تولید شده است.
دکتر حمید امین اسماعیلی افزود: در حال تولید و تجاری سازی این محصول بومی در کشور هستیم تا آن را وارد بازار داخلی کنیم.
تولید واکسن ماهیان سردابی به روش غوطه وری سال 1390 آغاز شد که به دلایل مختلف از جمله مصرف بالا مورد استقبال قرار نگرفت. نوع تزریقی این واکسن اخیرا از سوی جهاد دانشگاهی تهران تولید شد.
اولین همایش ملی ایمنی و واکسیناسیون در ماهیان سردابی به همت سازمان جهاد دانشگاهی تهران طی روزهای 27 و 28 بهمن ماه در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران برگزار می شود.
این همایش با اهداف به اشتراک گذاشتن تجربیات و به روزرسانی اطلاعات و یافته ها در زمینه ایمنی و واکسیناسیون ماهیان سردابی و رفع چالش های بهداشتی این حوزه برگزار می شود.
افزایش بهره وری و کمک به تولید غذای سالم، فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر با ایمنی شناسی ماهیان سردآبی،چگونگی واکسیناسیون،چالش های موجود در این زمینه و افزایش آگاهی و تبادل اطلاعات و تجربیات فردی از دیگر اهداف برگزاری این همایش است.
برگزاری کارگاه آموزشی آشنایی با سیستم ایمنی ماهی، نحوه اثر واکسن بر آن و اهمیت واکسیناسیون در جلوگیری از بروز بیماری ها و آموزش انواع روش های واکسیناسیون در آبزیان و نمایشگاه جنبی از برنامه های این همایش است.