عرضه بین المللی محصولات حوزه زیست فناوری، دستاورد اجرای برجام
'مصطفی قانعی' روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به گستردگی حوزه زیست فناوری افزود: توافقات برجام امکان تشکیل شرکت و بازار مشترک با سایر کشورها را فراهم می کند، زیرا تشکیل یک بازار زیست فناوری باید حداقل 500 میلیون نفرجمعیت داشته باشد و با کمتر از این تعداد زیست فناوری جواب نمی دهد.
به گفته قانعی، در کسب و کار مشترک ایرانی و خارجی، یک فناوری چه در حوزه دارو و یا تجهیزات پزشکی با کمک محققان شرکت با هم پیش برده می شود، همچنین در بازار مشترک به طور مثال اروپایی و ایرانی، طرف ها با همدیگر خریداری می کنند.
قانعی یادآور شد: تاکنون به دلیل موانعی که از طریق تحریم ها در حوزه بین المللی برای کشور ایجاد شده است، تبادل فناوری و خرید محصول از بازار برای این حوزه با مشکلاتی همراه بود که امیدواریم با عملیاتی شدن توافقات برجام این مشکلات پایان یابد.
وی افزود: اکنون 400 شرکت دانش بنیان در حوزه زیست فناوری کشور فعال است و بالاترین فروش محصولات دانش بنیان مربوط به حوزه زیست فناوری است، در حال حاضر به لحاظ نیروی انسانی 15هزار دانشمند و محقق در حوزه زیست فناوری فعال هستند، بنابراین ستاد توسعه زیست فناوری از هر نظر آماده حمایت از توسعه این فناوری در کشور و حوزه بین المللی است.
وی یادآور شد: این ستاد دستیابی به سه درصد بازار دنیا را هدف قرار داده و برای دستیابی به این امر، حوزه سوخت های زیستی گام نخست است. برای این کار تمامی تمهیدات لازم فراهم شده است که به زودی اخبار آن منتشر خواهد شد.
ستاد توسعه زیست فناوری یکی از 14 ستاد فعال و تحت نظارت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.
منابع دیپلماتیک اعلام کرده اند که قرار است امروز (شنبه) گزارش نهایی آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره انجام تعهدات ایران در قالب توافق جامع هسته ای منتشر شود. این اقدام به معنای آغاز اجرای برجام و کلید زدن رفع تحریم های اعمال شده علیه کشورمان است.