تجاریسازی تجهیزات انرژیهای تجدیدپذیر با رعایت صرفه اقتصادی
ابراهیم کارخانهای با اشاره به سهم بسیار اندک استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در کشور، اظهار کرد: استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر در جهان از جایگاه ویژهای برخوردار است و روزبهروز بر وسعت و دامنه آن افزوده میشود. کشورها سعی میکنند تنوع انرژی داشته باشند که بهترین آنها انرژیهای تجدیدپذیر هستند. متأسفانه در کشور ما هرچند برخی قوانین در مورد انرژیهای تجدید پذیر مصوب شده اما بسیار ضعیف عمل شده است. بهگونهای که شاید سهم انرژیهای تجدیدپذیر در کشور ما حدود 7/0 درصد باشد که بسیار ناچیز است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: باوجود اینکه در برنامه پنجم توسعه و در قوانین سنواتی، بحث بهرهگیری از انرژیهای تجدیدپذیر مورد تأکید قرارگرفته است اما متأسفانه دولت رغبت چندانی برای توسعه این انرژیها نشان نداده است. این موضوع به یک عزم راسخ و هدفمند نیاز دارد که تاکنون شاهد آن نبودهایم. درحالیکه کشور ما به دلیل داشتن روزهای آفتابی زیاد نسبت به دیگر کشورها از ظرفیت بسیار خوبی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر برخوردار است. البته دراینارتباط اقداماتی انجامگرفته اما در حدی نیست که چشمگیر باشد. در مورد انرژی باد هم در بعضی از نقاط کشور بهصورت پراکنده توربینهای بادی استفادهشده است اما سهم آن فراوان نیست.
وی تصریح کرد: یقین دارم که موضوع انرژیهای تجدیدپذیر در برنامه ششم توسعه هم موردتوجه قرار میگیرد اما آنچه مهم است مسئله عملیاتی شدن این برنامههاست که باید دولت در این زمینه کار کند.
کارخانهای با انتقاد از برخی اظهارنظرها که داشتن منابع سوختهای فسیلی را باعث بینیازی کشور به انرژیهای تجدیدپذیر بیان میکنند، گفت: سوختهای فسیلی آلودگیهای زیادی ایجاد میکنند. بر اساس قوانین بینالمللی کشورها موظفاند استفاده از سوختهای فسیلی را کاهش دهند تا حجم گازهای گلخانهای کاهش پیدا کند. در مقابل انرژیهای تجدیدپذیر، انرژیهای پاک هستند که هیچگونه آلایندگی برای محیطزیست ندارند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: علاوه بر این انرژیهای تجدیدپذیر از طبیعت گرفته میشوند و به همین دلیل بهطور رایگان در اختیار بشر قرار دارند و نیاز به فرآوری هم ندارند. تنها مسئله مهم دستگاههای موردنیاز ازجمله سلولهای فتوولتائیک در مورد انرژی خورشیدی و توربینهای بادی در مورد انرژی باد است که هزینه نسبتا بالایی دارند. البته قدمهایی برای ساخت این تجهیزات در کشور برداشته است که باید باصرفه اقتصادی، تجاریسازی شود. اگر قرار باشد که قیمت تمامشده انرژیهای خورشیدی و بادی چندین برابر سوختهای فسیلی باشد، قطعا مصرفکنندگان از خود رغبتی نشان نخواهند داد.
وی در پایان متذکر شد: در خیلی از مناطق کشور امکان حملونقل سوختهای فسیلی بسیار مشکل است اما انرژیهای تجدیدپذیر در همهجا وجود دارند. خیلی از روستاهایی که امکان گازرسانی و برقرسانی برای آنها مقدور نیست میتوانند از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده کنند. بههرحال این سرمایه خدادادی است که کشور ما باید از آن به نحو احسن استفاده کند.
No tags for this post.