دکتر احمد نگهی در مورد بیماری صرع توضیح داد: صرع یک اختلال عملکردی در سلول های مغزی است که به اشکال مختلف بروز می یابد؛ حملات صرع در شایع ترین شکل خود به صورت کاهش هوشیاری همراه با حرکات اندام ها رخ می دهد اما می تواند به شکل خفیف تر نیز بروز یابد.وی با تاکید بر اینکه بیماری صرع معمولا زمینه ارثی ندارد یعنی از والدین به فرزندان منتقل نمی شود، گفت: مطالعات نشان می دهد تنها در پنج درصد مبتلایان به صرع، زمینه ژنتیک وجود دارد.
نگهی خاطرنشان کرد: ابتلای پدر یا مادر به بیماری صرع معمولا در انتقال این بیماری به فرزندان نقشی ندارد اما سن بالای مادر در هنگام بارداری احتمال بروز بیماری های مرتبط با سیستم مغز و اعصاب مانند انواع اختلالات مغزی و حملات تشنجی مانند صرع را افزایش می دهد.
وی در مورد مادران مبتلا به صرع نیز گفت: به رغم اینکه احتمال انتقال صرع از مادر به فرزند بسیار ناچیز است اما اگر مادر مبتلا به صرع از داروهای ضدتشنج استفاده می کند، لازم است در هفته شانزدهم بارداری، با انجام سونوگرافی های مخصوص، سلامت سیستم عصبی مغز جنین مورد بررسی قرار گیرد.
نگهی با بیان اینکه به طور کلی زنان مبتلا به صرع بدون هیچ نگرانی می توانند باردار شوند، افزود: این افراد تنها لازم است تحت نظر پزشک معالج باشند و با استفاده از درمان های دارویی، بارداری سالم بدون خطری را سپری کنند.
دبیر علمی دوازدهمین کنگره بین المللی صرع تاکید کرد: زنان مبتلا به این بیماری باید قبل از اقدام به بارداری برای تغییر یا کنترل دوز داروهای ضدتشنج مصرفی خود، با پزشک مربوطه مشورت کنند و در طول بارداری تحت نظر ماهیانه متخصصان مغز و اعصاب و زنان باشند تا با انتخاب داروهای مناسب احتمال بروز خطر برای جنین را به صفر برسانند.
نگهی با بیان اینکه زنان مبتلا به صرع به هیچ عنوان در طول بارداری یا قبل از آن نباید خودسرانه اقدام به قطع داروی ضد صرع کنند، افزود: بیشتر مادران مبتلا به صرع بعد از زایمان به خوبی می توانند از کودک خود مراقبت و بدون نگرانی اقدام به شیردهی کنند.
دوزادهمین کنگره بین المللی صرع 30 دی ماه تا 2 بهمن ماه در مرکز همایش های رازی برگزار می شود.