انسانهای اولیه، مقصر آلرژیهای امروز
دانشمندان دریافتند زمانی که انسان امروزی با نئاندرتال در اروپا و نژادهای مختلف پیوند زده شد، این تبادل ژنهای مختلف موجب آلرژی شد. جانت کلسو، یکی از این محققان اظهار میکند: ما دریافتیم در پیوند بین نژادهای مختلف انسانهای پیشین (انسان دنیسووا و نئاندرتالها) تفاوت ژنتیکی تحت تاثیر قرار گرفته و سه ژن ایمنی امروزی متعلق به آنان است.در تحقیقات پیشین مشخص شد 6 درصد ژنوم آسیایی اروپایی از انسانهای اولیه به ارث رسیده است.
در آخرین تحقیقات اهمیت عملکردی این ارث در ژنهای گیرنده TLR(Toll-like receptor) ،TLR1 ،TLR6 و TLR10 سطح سلول (مکانی که آنها به ترکیبات باکتری، قارچ و انگل واکنش نشان میدهند) مشخص شد. این گیرندههای ایمنی در التهاب، واکنشهای ضد میکروبی و فعالسازی واکنش ایمنی ضروری هستند.
محققان بر اساس اطلاعات قابل دسترس از انسان امروزی از 1000 پروژه ژنوم و توالی ژنوم انسانهای اولیه به این نتایج دست یافتند. آنها در این تحقیق 1500 ژن معروف را که در سیستم ایمنی نقش بسزایی دارند، مورد بررسی قرار دادند. سپس الگوهای مربوط به تنوع ژنتیک و تغییرات تکاملی در نواحی منسوب به بقیه ژنوم را بررسی کردند.
آنها دریافتند تغییرات کوچک در دورهای طولانی موجب تغییر ژنها شده و جالب این که گروه TLR1-6-10 در میان ژنهای اقوام اروپایی و آسیایی که از اجداد نئاندرتالها به ارث رسیده، بیشترین میزان است.
کلسو میافزاید: پیوند نژادهای مختلف بر انسان امروز تاثیر گذاشته و نتیجه آشکار آن در شکلگیری و سازگاری با محیط امروز و بهبود پاتوژنهای مقاوم با عوامل بیماریزا و سوخت و ساز مواد غذایی امروزی است.
به گزارش ایسنا، نتایج این تحقیق در نشریه Human Genetics منتشر شده است.
No tags for this post.