حمید امین اسماعیلی در چهل و پنجمین اجلاس معاونین پژوهشی واحدها، پژوهشگاهها و پژوهشکدهها، سازمانها و مراکز جهاد دانشگاهی که در جهاد دانشگاهی واحد صنعتی اصفهان برگزار شد، با بیان اینکه تمام مشکلات حوزه علم و فناوری کشور مسائل مالی نیست، اظهار کرد: مشکلات مالی یکی از مسائلی است که باید به آن توجه شود. آمارها نشان میدهد که سهم هزینههای تحقیق، توسعه، پژوهش و فناوری در تولید ناخالص داخلی در ایران یکی از نرخهای پایین در دنیاست.
وی با اشاره به کارگروهی که در سازمان مدیریت با حضور نمایندگان وزارت علوم، بهداشت، صنایع و معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تشکیل شد، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون پنجم توسعه مقرر بود سهم پژوهش از تولید ناخالص داخلی به سه درصد برسد؛ اما طبق بررسیهای انجام شده توسط این کارگروه این میزان به 46 صدم درصد رسید.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه سالهاست طی چند برنامه توسعه آماج رفتن به سمت سه درصد را داریم، اما در پایان برنامه به نیم هم نرسیدیم، افزود: اما امسال کار ویژهای را انجام دادند تا برای سال آینده این عدد را از 46 صدم درصد به یک برسانند. این گام حداقلی و اولیه است؛ زیرا قدرت جذب و مدیریت منابع مالی محدودیت دارد. امسال و سال آینده توجه بیشتری به بخش پژوهش و فناوری خواهد شد. اگر بخواهیم فرایند پیشرفت و توسعه کشور را سامان دهیم، جز از طریق توجه به حوزه علم و فناوری توسعه ممکن نیست.
امین اسماعیلی با بیان اینکه در مدیریت منابع در حوزه علم و فناوری مشکلات زیادی وجود دارد، تصریح کرد: حتی در این 46 صدم درصد هم با سوء تخصیصهایی مواجهیم و از منابع علم و فناوری برای کارهای غیر مرتبط به اسم پژوهش و فناوری استفاده میشود.
به گزارش ایسنا،معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی با بیان اینکه نظام علم و فناوری و نظام ملی نوآوری کشور دچار ناکارکردیهای جدی است، اضافه کرد: یک بررسی در پژوهشکده مطالعات توسعه جهاد دانشگاهی نشان داد که از کارکرد اول نظام علم و فناوری که سیاستگذاری است تا کارکرد آخر یعنی توزیع کالاها و خدمات همه دچار ناکارکردی است.
No tags for this post.